Haberler

YAÜ Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü mezunları birçok alanda istihdam ediliyor

Güncelleme:

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü mezunları, plastik üreten fabrikalar, kauçuk sektörü, hava, uzay, deniz araçları ve otomotiv gibi sektörlerde iş başı yapabiliyor.

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü mezunları, plastik üreten fabrikalar, kauçuk sektörü, hava, uzay, deniz araçları ve otomotiv gibi sektörlerde iş başı yapabiliyor.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamit Erdemi, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda bölümün 2009'da Türkiye'de ilk kez YAÜ'de kurulduğunu söyledi.

Öğrencilerin firmalarda henüz staj aşamasındayken iş bulabildiklerini anlatan Erdemi, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin iş bulma oranı şu anda yüzde 98 civarında. Şu anda iş ilanlarına baktığımızda polimer malzeme mühendisine yoğun bir talep var. Öyle geniş bir sektör ki işsiz kalmak hemen hemen imkansız gibi bir şey. Birçok öğrencimiz staj yaparken staj yaptığı firmadan teklif alıp çalışmaya başlıyor. Çünkü sektörde çok büyük bir açık var ve öğrencilerimiz aldığı kaliteli eğitimden dolayı tercih ediliyorlar. Ayrıca bizim mezunlarımızın kendi kurdukları geri dönüşüm firmaları da var."

Biyomedikal alanında çalışmalarını sürdüren 4'üncü sınıf öğrencisi Özlem Turan ise sinir dokularındaki yaralanmalar ya da doku bozuklukları için nano fiber yapısında tüpler yaptıklarını söyledi.

Bozulmuş sinir tüplerini onarmaya çalıştıklarını aktaran Turan, "Şu an çalışmalarımızın ortasındayız. Eğer başarırsak yurt dışı kaynaklara bağlı kalmayacağız ve bunları artık kendimiz üretebileceğiz. Bu, ülke ekonomisine de önemli katkı sağlayacaktır." dedi.

Mezun olduğu bölümde araştırma görevlisi olarak devam eden Zuhal Yurtbaşı da kendisi gibi başka üniversitelerde görev alan arkadaşlarının bulunduğunu belirtti.

Yurtbaşı, "Kulak çöpünden araba lastiğine kadar birçok alanda ihtiyacımızın olduğumuzu fark etmiştim. O sebeple bu bölümü tercih ettim. Hiç de pişman olmadım." ifadelerini kullandı.

Merve Demir ise üniversitede yüksek lisansına devam ettiğini, ayrıca aynı bölümden mezun olan arkadaşının kurduğu geri dönüşüm fabrikasında çalışmaya başladığını dile getirdi.

Demir, "Orada atık halılardan plastik ham madde çekerek sürdürülebilir içeriği bilinen ve otomotiv sektöründe kullanılabilecek kadar kaliteli plastik ham madde üretiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hamster Coin Yalova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title