Haberler

Yatırım Finansman 2012 Vizyonunu Açıkladı!

Güncelleme:

1,5 milyar TL'lik portföy büyüklüğüyle Türkiye'nin ilk 10 aracı kurumundan biri olacağız.

Türkiye'nin ilk sermaye piyasası kuruluşu olan ve sektöründe 35 yılı geride bırakan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş., yeni göreve gelen Genel Müdürü Şeniz Yarcan'ın ev sahipliğinde 8 Şubat Çarşamba Günü bir basın toplantısı düzenledi.

Rakamsal veriler ışığında sermaye piyasaları sektörü ve Yatırım Finansman'ın 2011 yılı performansının değerlendirildiği toplantıda ayrıca 2012'de Türkiye ve dünya yatırım piyasalarında yaşanması beklenen gelişmeler ve Yatırım Finansman'ın 2012 yılı hedefleri de paylaşıldı."Vizyonumuz: Türkiye'deki ilk 10 Aracı Kurumdan biri olmak."Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Şeniz Yarcan, düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin ilk sermaye piyasası kuruluşu olarak bugün sektöründe 35 yılını tamamlayan ilk ve tek kurum olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Yatırım Finansman'ın 35 yıllık geçmişinde sergilediği gelişimci tavrın, geleceğine de zemin hazırladığını kaydeden Yarcan, "Yatırım Finansman olarak başarımızı ve uzun dönemli büyüme hedefimizi, gelecekte de odak noktamız olmaya devam edecek üç temel unsura dayandırıyoruz. Bunlar, güçlü hissedar yapısı ve sağlam özkaynağı ile 'güvenilir' bir aracı kurum olma niteliğimiz; kalifiye insan kaynağımız ve teknolojik altyapımız; sadık ve geniş müşteri portföyümüz… Vizyonumuz, Türkiye'deki ilk 10 aracı kurumdan biri olmak. Bu doğrultuda, bilgi akışının giderek hızlandığı, dalga boyunun arttığı günümüz piyasa koşullarında müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için hem onlara daha yakın olacağız hem de yatırım stratejileri ile yatırımlarına daha etkin yol göstereceğiz" dedi."Yatırım Finansman olarak 'Siz hayatınıza, biz yatırımlarınıza yön verelim' diyoruz.

"Yatırım Finansman'ın piyasadaki trendleri takip eden değil, belirleyen kurumlardan biri olarak, güçlü insan kaynağı ve teknolojik altyapısıyla yatırımcılara daha etkin ve yenilikçi hizmet vereceğini dile getiren Şeniz Yarcan, "Küresel trendlere bakıldığında türev işlemler, artan ürün çeşitleri ve risk yönetimi günümüze damgasını vurmaktadır.

Globalleşme ile birlikte haber trafiğinin arttığı ve sadece ülkemizdeki gelişmelerin değil, tüm dünya haberlerinin yakından izlenmesinin gerektiği bir ortamda yaşıyoruz. Bu kapsamda, piyasaların yönünü tahmin etmek ve yatırımların en verimli şekilde yönlendirilmesini sağlamak giderek zorlaşıyor ve uzmanlığın önemi daha da artıyor.

Biz, Yatırım Finansman olarak değişen vizyonumuzla, 'Siz hayatınıza, biz yatırımlarınıza yön verelim' diyoruz" dedi. Şeniz Yarcan, ülke çapına yayılmış etkin ve verimli bir hizmet ağına sahip olan Yatırım Finansman'ın bireysel ve kurumsal yatırımcıların birikimlerini değerlendirmesine yönelik aracılık hizmeti sunduğunun altını çizerek;"Yatırım Finansman, bugün, 1,5 milyar TL'nin üzerindeki portföy büyüklüğü, 65 milyon TL'lik özvarlığı ile aracı kurumlar arasında öne çıkıyor ve sektördeki hizmet çıtasını yukarıya çekiyor.

Müşterilerimizin yıllardır 'koşulsuz güven' ilkesiyle birikimlerini emanet ettiği Yatırım Finansman olarak, üstün hizmet ağımız, önemli merkezlerde konumlandırdığımız 13 şubemiz ve toplam 135 çalışanımız ile tüm kaynaklarımızı müşterilerimiz için seferber etmeye devam edeceğiz" diye konuştu."Hisse senetleri piyasasındaki işlem hacmimizi artırmaya devam ettik.

"Yatırım Finansman'ın 2011 performansını değerlendiren Şeniz Yarcan, "2011 yılında İMKB'deki işlem hacmimiz, yıl içinde piyasalarda gözlenen durgunluğa rağmen %8'e yakın bir artışla 27,5 milyar TL'nin üzerine çıkarken, gerek ödünç pay senedi gerekse varant piyasasında etkinliğimizi artırmaya devam ettik" dedi. "Ülke çapında yaygınlığımız artacak."Geliştirdikleri mobil işlem platformları ve ATM'ler aracılığıyla Türkiye'nin her noktasından nakit çekme ve yatırma imkanı veren banka işbirlikleri gibi uygulamalarla müşterilerine yenilikçi hizmetler sunarak farklılaştırmaya gitmenin artık zorunlu bir hale geldiğini vurgulayan Yarcan, 2012 yılından itibaren yaygınlıklarını artırmak için yeni şube açılışları planladıklarını da kaydetti.

Yarcan ayrıca, Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP) ve Serbest İşlem Platformu'nda (SİP) da etkin rol olacaklarını belirtti."2012 yılı için olumlu beklentilere sahibiz."Şeniz Yarcan, "2012 yılında dünya ekonomisi ve piyasalarında belirsizlikler devam etse de Türkiye'nin bundan olumlu yönde ayrışmasını ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sıkılaştırıcı para politikası ile enflasyonu kontrol altına alması sonucu yılın ikinci yarısında İMKB'nin pozitif seyretmesini bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde İMKB en iyi getiriyi sağlayan borsalardan biri olmaya adaydır" diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraf altı (Soldan sağa)Sadrettin Bağcı / Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş Araştırma Müdür Yardımcısı Levent Durusoy / Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş BaşekonomistiEmre Birkan / Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş Genel Müdür YardımcısıŞeniz Yarcan / Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş Genel MüdürüAvni Akkaya / Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş Genel Müdür YardımcısıKorkut Ün / Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş Genel Müdür YardımcısıZümrüt Can Ambarcı / Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş Araştırma Müdürü

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title