Haberler

Yatırım Danışma Konseyi Toplanıyor

"türkiye Yatırım Danışma Konseyi"nin Üçüncü Toplantısı 28-29 Haziran 2006 Tarihlerinde İstanbul'da Yapılacak.

"Türkiye Yatırım Danışma Konseyi"nin (TYDK) üçüncü toplantısı 28-29 Haziran 2006 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Türkiye'nin yatırım ortamının iyileştirilmesi ve uluslararası alanda yatırım yeri olarak imajının güçlendirilmesine yönelik çalışmalara uluslararası bir bakış açısı kazandırılması amacıyla oluşturulan Konsey, 2004 ve 2005 yıllarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında iki toplantısını yapmıştı.

Erdoğan'ın başkanlığında 29 Haziran 2006'da İstanbul Conrad Otel'de gerçekleştirilecek olan TYDK'nın üçüncü toplantısına uluslararası kuruluşları temsilen, IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne O. Krueger, Dünya Bankası Bölgesel Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu ve Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Philippe Maystadt'ın da katılacağı bildirildi.

Toplantıya 11 ülke ve 12 değişik sektörü temsilen 20 çokuluslu şirketin üst düzey temsilcileri de katılacak. Sözkonusu şirketlerin 2005 yılı sonu itibariyle toplam cirolarının yaklaşık 1 trilyon dolar düzeyinde olduğu belirtiliyor. Dünya genelinde yaklaşık 3 milyon kişiyi istihdam eden bu şirketlerin toplam sermayeleri yaklaşık 500 milyar Dolar seviyesinde bulunuyor.

TYDK'nın üçüncü toplantısına katılacak uluslararası kuruluş temsilcileri, 20 çokuluslu şirketin üst düzey yöneticileri ve YOİKK üyesi Türk özel sektör temsilcisi sivil toplum örgütü başkanları hakkında ayrıntılı bilgiler içeren Katılımcı Bilgileri Kataloguna Türkiye Yatırım Portalı sayfasından ulaşmak mümkün olabiliyor.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title