Haberler

Yatılı Okulda Cinsel İstismar ve Tecavüz Şoku

Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki Skandal, Okuldaki Bir Öğrencinin, Son Sınıftaki 3 Öğrencinin Kendisine Tecavüz Ettiği İddiasıyla Okul Yönetimine Başvurmasıyla Ortaya Çıktı.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki skandal, okuldaki bir öğrencinin, son sınıftaki 3 öğrencinin kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla okul yönetimine başvurmasıyla ortaya çıktı. Okul yönetiminin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine yapılan soruşturmada, tecavüz etmekle suçlanan son sınıf öğrencileri O.E., A.B., ve B.K. gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı, bu öğrencileri Tunceli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderip soruşturmalarının yapılması talimatını verdi.

"BİRBİRİMİZLE YATARDIK"

Tecavüz etmekle suçlanan 3 öğrencinin yapılan doktor muayenesinde ise 2'sinin tecavüze uğradığı, birine de cinsel tacizde bulunulduğu belirlendi.

Bu öğrenciler ifadelerinde, "Biz de başka öğrencilerin tecavüzüne uğradık. Akşam olduğunda kaldığımız yurtta soyunup birbirimizle yatardık. Bu durum uzun süredir böyle devam ediyordu" dedikleri öne sürüldü.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmanın ardından dün akşam adliyeye sevk edilen öğrenciler O.E., A.B. ve B.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında ilk etapta, okulda alt sınıflarda okuyan ve son sınıf öğrencilerinin tecavüzüne uğradıkları ileri sürülen 4 çocuk okuldan alınarak Tunceli Çocuk Yuvası'na yerleştirildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, kız öğrencilerin de kaldığı okulda, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, Milli Eğitim müdürlüğü de idarie soruşturma açtı.

(EK BİLGİ)Tunceli Mazgirt İlçesi Akpazarı Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda 3 öğrencinin alt sınıftaki öğrencilere tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanması, 4 öğrencinin de koruma altına alınmasından sonra okulda 3 kişi görevden alındı. Tunceli Valiliği Akpazarı Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Hüseyin Çetinkaya, pansiyonlardan sorumlu müdür yardımcısı Hüseyin Ç.ı ve adı açıklanmayan rehberlik öğretmeni görevden aldı.

Tunceli Valiliği, okulad geniş kapsamlı bir soruşturma yapılmaıs için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfetiş istedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title