Haberler

Yatan Hastalarla İlgili Sıkıntıların Giderilmesi İçin 3 Bakan Bir Araya Gelecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Üniversite Hastanelerinde Yatan Hastalarla İlgili Yaşanan Sıkıntıları Çözmek İçin Gelecek Hafta Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Üniversite Yetkilileri ile Bir Araya Geleceklerini Açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yatan hastalarla ilgili üniversite hastanelerinde sıkıntı yaşandığını belirterek, "Bu sorunu çözmek için gelecek hafta Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve üniversite yetkilileri ile bir araya geleceğiz" dedi.

Geçici İşgörmezlik Ödeneğinin PTT aracılığı ile ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında düzenlenen protokolün ardından gazetecilerin yatan hastalarla ilgili sorularını yanıtlayan Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Uygulama Tebliği ile ilgili devlet hastanelerinde sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Çelik, "Yatan hastalarla ilgili üniversite hastanelerinde sıkıntı yaşandığı ifade ediliyor. Bununla ilgili önümüzdeki hafta içerisinde büyük olasılıkla Salı günü Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve üniversite rektörleri veya başhekimleri ile bir araya geleceğiz" diye konuştu.

Yaşanan sorunların nedenlerini değerlendireceklerinin altını çizen Çelik, üniversitelerde ihalelerin neden yapılmadığını da ele alacaklarını söyledi. Çelik, toplantıda sıkıntıların nedenlerinin netlik kazanacağını dile getirerek, "Sıkıntı yok. Sorunun kaynağı üniversite açısından başka bir nokta da olabilir. Bunu da tespit edip tedavi edeceğiz" dedi.

-"SAĞLIK KARNESİ UYGULAMASI İLE İLGİLİ ŞİKAYET ALMADIK"

Sağlık karneleri uygulamasında sıkıntı yaşandığı sorusu üzerine Bakan Çelik, 2 Ocak'tan sonra 4.5 milyon SSK emeklisinin karnesiz hastanelerde tedavi olmaya başladığını anımsatarak, ilk başta bilgi işlemde sorun yaşadıklarını vurguladı. Bilgilerin akışındaki yavaşlığın giderildiğine dikkat çeken Çelik, bu konuyla ilgili şikayet iletilmediğini kaydetti.

-İSTİHDAM PAKETİ GELECEK BAKANLAR KURULU'NDA GÖRÜŞÜLECEK

"İstihdam paketi bu haftaki Bakanlar Kurulu'na sunuldu mu?" sorusuna Bakan şu yanıtı verdi:

"İstihdam paketi çok geniş kapsamlı bir çalışma. Türkiye çok gündeminde tartışılacak. Başbakan Erdoğan İstihdam paketinin yapılan ilk toplantıda değerlendirilmesini uygun buldu. Bakanlar Kurulu yılın ilk haftasında toplanmadı. Bakanlar Kurulu'nda biriken gerçekten önemli konular vardı. Konular uzayınca istihdam paketinin daha sağlıklı bir şekilde tartışılması uygun bulundu."(ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title