Haberler

Yatalak Hastalara Hastane Bahçesinde Moral Veriyorlar

Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesince başlatılan "Güneşe Hasret Bedenler" projesiyle yatağa bağımlı, evde sağlık hizmeti gören hastalar açık havaya çıkarılıyor.

Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesince başlatılan "Güneşe Hasret Bedenler" projesiyle yatağa bağımlı, evde sağlık hizmeti gören hastalar açık havaya çıkarılıyor.

112 Acil Servis ambulanslarıyla evlerinden alınan yatağa bağımlı hastaların, hastane bahçesine getirilerek bir gün boyunca açık alanda tedavi ve rehabilite hizmeti almaları sağlanıyor.

Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, projenin hayata geçirilmesi dolayısıyla hastane bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, projeyi çok güzel bulduklarını ve desteklediklerini ifade etti.

Evde sağlık hizmeti gören yatağa bağımlı hastaların, 112 Acil Servis ambulanslarıyla evlerinden alınarak, hastane bahçesinde özel olarak oluşturulan alana getirildiğini ve bir gün boyunca açık alanda tedavi ve rehabilite hizmeti almalarının sağlandığını anlatan Gürel, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Etimesgut Şehit Sait Ertürk Başhekimi Osman Acar da evde sağlık hizmeti veren ekip olarak 2 bine yakın hastayı takip ettiklerini söyledi.

Günde 25 eve gittiklerini anlatan Acar, "Yatağa bağımlı ve evlerinden dışarıya çıkamayan hastalarımızı bahçemize getirip burada bir gün de olsa oluşturduğumuz özel alanda moral ve motivasyon vermeye çalışıyoruz. Yine burada hastalarımızı genel bir kontrolden geçirerek tetkiklerini yapıyoruz. Burada onlara sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği de veriyoruz." dedi.

Acar, hastaların daha sonra evlerine ambulanslarla gönderildiğini kaydetti.

Hastalardan Maşuk Demirbaş, verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sağlık ekiplerinin hastalarla yakından ilgilendiğini anlatan Demirbaş, "Benim buraya ikinci gelişim, bugün de sağ olsun Kaymakam geldi, ilçe yöneticileri geldi ve bizimle yakından ilgilendiler. Bu bizim için iyi oldu ve sevindik. En azından burada hava alıyorum, evde mahkum kaldım. Burası bizim için güzel oldu." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Gürel ve beraberindekiler, daha sonra hastalarla sohbet ederek yakından ilgilendi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title