Haberler

    Yatak Odası Dekorasyonu ile Nam Salan Filmler

    Filmler sadece hikayeleriyle değil, etkileyici karelerle de akıllarda kalıyor. Renklerin uyumu, kullanılan kıyafetler, tablolar, mobilyalar ve daha birçok etmen filmlerin etkileyiciliğini artırıyor. Çoğu filmde kullanılan yatak odası dekorasyonu da izleyenlere ilham veren ve neredeyse bir moda akımı yaratan unsurlardan biri. Hatta çoğu film, üzerinden uzun yıllar geçse de, hala, dekorasyon konusunda örnek teşkil etmeye devam ediyor.

    Amelie

    amelie bedroom ile ilgili görsel sonucu

    Neredeyse her karesi apayrı incelik taşıyan Amelie filmi, ana karakterin sıkça vaktini geçirdiği yatak odasıyla zihinlerde iz bıraktı. Neredeyse mistik bir havası olan bu yatak odası, Fransız insanının tarzını en iyi yansıtan örneklerden biri olmayı başarıyor. Yatak odasında dikkat çeken ayrıntılar özellikle mini tablolar olurken, kırmızı duvar kağıdı da en önemli dekorasyon ögesi olarak ön plana çıkıyor. Odaya vintage bir görünüm katan demir başlıklı yatak, yatak odasını sade ama bir yandan da sofistike şekilde dekore etmek isteyenler için uygun bir alternatif sunuyor.

    The Great Gatsby

    The Great Gatsby bedroom ile ilgili görsel sonucu

    İhtişamlı yaşamlar, balolar, partiler, kostümler…The Great Gatsby filmi denince akla gelen bu kareler, 1920'lerin Art Deco tarzıyla birleşince dekorasyon için de ilham verici oluyor. Özellikle büyük bir yatak odanız varsa ve benzer bir dekor hayal ediyorsanız, anahtar kelimeniz gösteriş olmalı.

    Geometrik şekiller, ipek kumaşlar, büyük ve iddialı bir yatak, The Great Gatsby ruhunu yatak odanıza taşımak için izlemeniz gereken ana adımlardan yalnızca birkaçı. Büyük bir ayna, bu tarz bir yatak odası dekorasyonu için vazgeçilmez olarak kabul ediliyor. Aynanın yanı sıra, kristal ve ve cam aksesuarlar da yaratmak istediğiniz şıklığa katkıda bulunuyor.

    Sex And The City

    Dünyanın en ünlü dizilerinden Sex and the City'nin ana karakteri Carrie Bradshaw'ın hem kendi tarzı hem de yatak odası dekorasyonu serinin devamı niteliğindeki filmde de kendini gösteriyor. Şehirli ve dinamik bir dizayn sahip olan oda, klasik anlamda bir yatak odası olmanın ötesinde, başlı başına bir yaşam alanı görüntüsü yakalıyor.

    Benzer bir oda hazırlamak için dikkat etmeniz gereken ilk nokta renklerin kullanımı. Mavi ve pastel renkler odanızda uzun saatler geçirmenizi sağlayacak olan huzurlu atmosferi yaratmaya yetiyor. Bunun dışında kitaplarınız için de raflar hazırlamayı unutmayın. Bir adet yazı masası da yatak odanızı çalışma odanız gibi kullanabilmeniz için gerekli bir mobilya olmasıyla öne çıkıyor.

    Coco Chanel & Igor Stravinsky

    coco chanel movie bedroom ile ilgili görsel sonucu

    Moda dünyasının ikonik isimlerinden Coco Chanel'in Igor Stravinsky ile aşkını konu alan film, moda severler kadar, dekorasyon aşığı olanlara da ilham veriyor. Yatak odasında siyah-beyaz ikilisine odaklanmak isteyenler için harika bir örnek sunan filmde, geometrik tasarımlar kullanılarak odaya dinamizm katılıyor. Altın rengi aksesuarlar, siyah beyaz tasarıma hareket katmak isteyenler tarafından da örnek alınabilecek detaylar olarak öne çıkıyor.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Moda Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title