Haberler

Yatağan'a Ceza Yağmuru

Yatağan Termik Santrali'ne, Yarattığı Kirlilik Nedeniyle Dokuzuncu Kez Para Cezası Kesildi. Muğla Çevre İl Müdürlüğü'nün Bu Yıl Santrale Kestiği Cezanın Toplamının 2 Milyon 304 Bin YTL'ye Ulaştığı Belirtildi.

Yatağan Termik Santrali'ne, yarattığı kirlilik nedeniyle dokuzuncu kez para cezası kesildi. Muğla Çevre İl Müdürlüğü'nün bu yıl santrale kestiği cezanın toplamının 2 milyon 304 bin YTL'ye ulaştığı belirtildi.

Muğla Çevre İl Müdürlüğü, 16 Aralık 2006 tarihinde ilçede yaşanan inversiyon nedeniyle havadaki kükürdioksit oranını 1049 mikrogram/ metreküp olarak ölçtü. Bunun 100 mikrogram/ metreküplük bölümünün evlerde ısınma amaçlı yakılan yakıtlardan kaynaklanmış olabileceği geri kalan 949 mikrogram/ metreküplük bölümünün santral kaynaklı olduğu hesap edildi.

Geçen 23 Kasım'da santrale 288 bin YTL para cezası kesen ve İşletme Müdürü Aziz Tığ hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Muğla Çevre İl Müdürlüğü, 16 Aralık günü de yine santrale yarattığı çevre kirliliği nedeniyle aynı miktarda para cezası uyguladı. 288 bin YTL'lik yeni ceza henüz santral yöneticilerine tebliğ edilmedi.

Müdürlük, santral yöneticileri hakkında Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı'na yeni bir suç duyurusunda bulunulmak üzere de işlem başlattı.

Öte yandan Muğla Çevre İl Müdürlüğü'nün Yatağan Termik Santrali'ne bu yıl dokuzuncu kez para cezası uyguladığı bildirildi. Bir kez 96 bin YTL, bir kez 192 bin YTL, yedi kez de 288'er bin YTL ceza kesildi. 288 bin YTL'nin, para cezasının üst sınırı olduğu öğrenildi.

Yatağan Belediye Başkanlığı da ilçede kaçak kömür kullanımından kaynaklanan kirliliği önlemek amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Belediye Başkanı CHP'li Hasan Haşmet Işık ve zabıta ekipleri, kent merkezindeki işyerlerinde kömür denetimine katılarak, vatandaşları kaçak kömür kullanmamaları yönünde uyarıyor.

Cavit YILDIRIM/YATAĞAN (Muğla), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title