Haberler

Yat Tutkunlarının Ödül Sevinci

'26. Amiraller kupası yat yarışları' 1. Etabı ödül töreni Zeytinbağı iskele meydanı'nda gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 26.'sı düzenlenen 'Amiraller Kupası Yat Yarışları', Mudanya'da renkli görüntülere sahne oluyor. 1. etabı tamamlanan yarışların 2. etabının startı, 10 Eylül Pazar günü (YARIN) saat 10.00'da Mudanya Mütareke Binası önünden verilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikinci kez ana sponsorluğunu üstlendiği, İstanbul ve Mudanya Yelken kulüplerinin organize ettiği 'Amiraller Kupası Yat Yarışları', Bursa'da coşkulu anlara imzasını atıyor. 27 yelkenlinin ve yaklaşık 240 sporcunun katıldığı yarışların birinci etabı, İstanbul Kalamış Koyu'ndan start aldı ve Zeytinbağı (Tirilye) İskelesi'nde son buldu. Yarışların ikinci etabı ise 11 Eylül Pazar günü (YARIN) saat 10.00'da Mudanya Mütareke Binası önünden start alacak ve İstanbul Kalamış Koyu'nda son bulacak.

Ödül heyecanı

Ödül töreni, Zeytinbağı İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen '26. Amiraller Kupası Yat Yarışları'nda IRC–1 kategorisinde 'Goblin 3', IRC-2 kategorisinde 'Eker', IRC-3 kategorisinde 'Turkcell Alize', IRC-4 kategorisinde 'Turkuaz' ve Gezgin kategorisinde ise 'Petunya Albatros Yatçılık' adlı teknelerin sahipleri, 1.'lik ödüllerini kazandı. Ödül töreninde tüm katılımcılara madalya da verildi.

"Bursa bir deniz kenti"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, denizle kucaklaşan yarışların önemine değindi. Bursa'da her türlü birikimin olduğunu anlatan Başkan Altepe, "Bursa tüm değerlerinin yanı sıra bir sahil kenti. Ama bunun farkında değiliz. Bizler de Bursa'nın sahil kenti olduğunu göstermek ve denizden daha çok yararlanmak için faaliyetler yapıyoruz. İstanbul ile birlikte sahillerin düzenlenmesi, Kalamış'ın Bursa'da da taşınması gibi faaliyetlerimiz sürüyor. Aynı zamanda deniz ve yelken sporunun öne çıkarılması konusunda çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, gençlerin yelken sporuna ilgisinin artması için etkinliklerinin sürdüğünü kaydederek, "Rüzgarınız bol olsun" diyerek, yarışmaya katılan sporculara başarılar diledi.

Büyükşehir'e teşekkür

Mudanya Yelken Kulübü Başkanı Taner Tümerdirim de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi denizle ilgili çalışmalarından ve yelken sporuna verdiği destekten dolayı tebrik ederek, "Bizim derdimiz, Mudanya kıyılarının İstanbul'un Kalamış'ı olmasıdır. Yelken sporu, dirençli sporcuların yetiştirilmesinin yanı sıra Bursa'nın turizmini destekleyecek bir faaliyettir. Büyükşehir Belediyesi'nin yelken sporuna el atması önemlidir. Çünkü yelken sporu, fedakarlık isteyen, gece gündüz doğayla mücadeleyi gerektiren önemli bir spordur" dedi.

İstanbul Yelken Kulübü Başkanı Seyhun Binzet, kendilerini Kalamış'ta gibi hissettiğini ifade ederek, burayı da Kalamış gibi bir statüye kazandırmak istediklerini anlattı. Gece yarışı yapmanın özel bir deneyim olduğunu anlatan ve dün gece Armutlu'da beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen Binzet, Bursa'da gördükleri misafirperverlikten dolayı da Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, organizasyonun denizciliğe ekonomik anlamda büyük fayda sağladığını söyledi. Aktürk, Mudanya ve Zeytinbağı'nın sahip olduğu kapasitenin Büyükşehir Belediyesi tarafından öne çıkarıldığını da sözlerine ekleyerek Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Zeytinbağı Belediye Başkanı Ali Turan ise Türkiye'nin tarihi geçmişinde var olan denizin zamanla unutulduğunu ifade ederek, denizden ne ticari ne de sportif anlamda yeterince yararlanılamadığına değindi. Denizden her yönüyle istifade etmenin bu tür etkinliklerin yaşanarak kazanılacağını aktaran Turan, organizasyona emeği geçenleri tebrik etti. Törende ödül alan sporcuların sevinci ve heyecanı görülmeye değerdi. Sporcular, renkli anların yaşandığı programda, yarışların anısına hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title