Haberler

Yassı Çelik Haddeleme Tesisine Tepki

CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ömer Akın, Güney Koreli POSCO firmasınca İzmit'te kurulacak yassı çelik haddeleme tesisinin açılış töreni için kendilerine gelen davetiyeyi kargo ile geri gönderdi.

CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ömer Akın, Güney Koreli POSCO firmasınca İzmit'te kurulacak yassı çelik haddeleme tesisinin açılış töreni için kendilerine gelen davetiyeyi kargo ile geri gönderdi.

Akın, İzmit'teki bir kargo şubesi önünde yaptığı basın açıklamasında davetiyeyi kendilerine Kibar Holding'in kargo ile gönderdiğini hatırlatarak, bu daveti kent halkına saygısızlık olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Davetiyeyi geldiği yolla iade ettiklerini dile getiren Akın, fabrikanın kurulup, üretime başlaması halinde Kocali'deki verimli arazilerin yok edileceğini, küçük üreticilerin tarım yaptıkları topraklardan kopartılıp işsizliğe mahkum bırakılacaklarını bildirdi.

Güney Koreli POSCO firmasının kuracağı yassı çelik haddeleme fabrikasının çarpık sanayileşme sonucu Alikahya'da kurulmak istendiğini dile getiren Akın, şöyle devam etti:

"Fabrikanın Alikahya'da kurulmasına sağlıklı yaşam ve temiz çevre halkına sahip çıkan ilimizin sivil toplum kuruluşları ve Alikahya sakinlerinin tüm karşı çıkmalarına rağmen Kocaeli'yi bir ölüm kentine dönüştürecek tesislerin temelini atıyorsunuz. 28 Eylül 2011 günü yapacağınız bu temel atma törenine katılmayacağız. Bu nedenle göndermiş olduğunuz davetiyeyi kabul etmiyoruz."

Açıklamanın ardından Akın, davetiyeyi kargoyla Kibar Holding'in Tuzla-İstanbul adresine gönderdi.

Güney Koreli Pohang Iron and Steel Company (POSCO), Kibar Holding ve Daewoo International ortaklığıyla Kocaeli'de yaklaşık 350 milyon dolara kurulacak yassı paslanmaz çelik soğuk haddeleme tesisinin ortaklık anlaşması 6 Ocak'ta imzalanmıştı.

Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesinde 28 Eylül'de temeli atılacak olan tesisin 2013 yılında tamamlanacağı ve tesiste yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği bildirilmişti.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title