Haberler

Yason'a Karavanlı Akın

Ordu'nun Perşembe İlçesi Çaytepe Mevkiinde Bulunan ve Antik Dönemde 'Argonot' Efsanesinin Geçtiği Yer Olarak Bilinen Yason Burnu ve Tarihi Kiliseyi Görmek İçin Yabancı Turistler Karavanlarıyla Bölgeye Akın Ediyor.

Ordu'nun Perşembe İlçesi Çaytepe mevkiinde bulunan ve antik dönemde 'Argonot' efsanesinin geçtiği yer olarak bilinen Yason Burnu ve tarihi kiliseyi görmek için yabancı turistler karavanlarıyla bölgeye akın ediyor.

Ordu'da cazibesi bulunan turistik yer sayısının arttırılması çalışmaları kapsamında eski Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu'nun büyük gayretleriyle restore edilerek turizme açılan Yason Burnu ve tarihi kilise, yurt dışından gelen Hıristiyanların ilgi odağı oldu. Her yaz döneminde bölgeye akın eden yabancı turistler, yanlarında rehber olmamalarına rağmen Yason Kilisesi'ni ziyaret etmek için büyük gayret gösteriyor. Son olarak Fransa plakalı karavanlarıyla bölgeye gelen yabancı turistler, kilise bahçesinde 3 gün konakladılar. Bölge sakinleri, havalar ısındıkça bölgeye, özellikle kiliseyi görmek için büyük yabancı turist akını olacağını belirtiyor.

(MAK-SA)

23.04.2007 16:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title