Haberler

Yaşlılara Kendilerini Oğlu veya Torunu Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi

Kocaeli’nin İzmit ve Derince ilçelerinde yaşlı insanlara kendilerini oğlu veya torunu olarak tanıtıp yaklaşık 100 bin TL dolandırılan 3 kişilik çete polis ekiplerinin operasyonu sonucu çökertildi.

Kocaeli'nin İzmit ve Derince ilçelerinde yaşlı insanlara kendilerini oğlu veya torunu olarak tanıtıp yaklaşık 100 bin TL dolandırılan 3 kişilik çete polis ekiplerinin operasyonu sonucu çökertildi.

Olaylar 8- 29 Mayıs tarihlerinde Kocaeli'nin İzmit ve Derince ilçelerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, R.D. (43) telefondan rasgele numara çevirerek, karşısındaki kişiye kendisini oğlu veya torunu tanıtıyor. Kendisini karşısındaki yaşlı insanlara torunu veya oğlu olduğunu inandıran R.D. yaşlılardan 'Acil para lazım. Ödeme yapmam lazım. Banka beni rehin aldı' gibi bahanelerle para istiyor. İkna olan yaşlı vatandaşlara 'Arkadaşım gelip senden para alacak' diyor. Daha sonra parayı alması için M.K.'yı (39) evlere gönderiyor. Şahıslar bu yöntemle 5 kişiyi yaklaşık 100 bin TL dolandırıyor.

Polis ekipleri harekete geçti

Kendilerinin dolandırıldığını anlayan N.K. (88) K.Y. (83), Y.K. (81), N.S. (79) ve Ö.Ö. (85) isimli müştekiler durumu polis ekiplerine bildirdi. Gelen ihbarlar üzerine Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda şahısların kullandıkları araç tespit edildi. Plakayı sorgulayan ekipler aracın İstanbul'dan kiralanmış olduğunu tespit etti.

Operasyonla yakalandılar

Kiralama şirketine giden polis ekipleri aracın R.D. isimli şahsın üzerine kiralandığını belirlerdi. Yapılan incelemeler sonucunda R.D.'nin benzer suçlardan bir çok kaydı olduğunu öğrenene ekipler, aracı PTS üzerinden takibe aldı. Aracın Başiskele'de olduğu tespit edilince ekipler Seymen mevkiinde yolu keserek otomobili durdurdu. Araçta çetenin lideri R.D. ona yardım eden E.K. (43) ve evlerden paraları almak için yolladıkları M.K. kıskıvrak yakalandı. Şahısların üzerinde olaylarda kullandıkları telefonlar ve bir çok telefon hattı ele geçirildi.

Şüpheliler R.D.'nin 13 adet, E.K.'nın 16 adet ve M.K'nın ise 4 adet benzer suçlardan kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title