Haberler

Yaşlılar Haftası

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Türkoğlu ilçesinde yaşayan 124 yaşındaki Mehmet Tatar'ı evinde ziyaret etti.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Türkoğlu ilçesinde yaşayan 124 yaşındaki Mehmet Tatar'ı evinde ziyaret etti.

Pakdil, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 12 çocuk 70 torun sahibi 124 yaşındaki Mehmet Tatar ile sohbet etti.

Geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi gören yaşlılara sahip çıkılması gerektiğini belirten Pakdil, "Gelenek ve göreneklerimizi yarınlara aktarmamızı sağlayan bu değerlerimizin deneyimlerinden olumlu yönde yaralanmalı ve onların sorunlarına sahip çıkmalıyız" dedi.

Pakdil'in "uzun yaşam sırrı" sorusunu gülümseyerek cevaplandıran Tatar ise

"Önce huzur sonra doğal beslenme. Sebze, meyve, bal, tereyağı, süt ve bolca yoğurt tüketin. İçki ve sigaradan uzak durun" dedi.

Tatar, ziyaretin sonunda Pakdil'den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selam götürmesini istedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan da 124 yaşındaki Mehmet Tatar'a dünyanın en yaşlı unvanı verilmesi için Guinness Rekorlar Kitabına başvuru yaptıklarını hatırlattı. Taşhan, Tatar'ın her türlü sorunuyla yakından ilgilendiklerini belirtti.

Ziyarete, AK Parti İlçe Başkanı Seydihan Bozdoğan, İl Başkan Yardımcısı Vahit Bağcı da katıldı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Nevzat Pakdil Mehmet Tatar Türkoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title