Haberler

Yaşlılar Haftası

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Altınöz, mesajında, çevre şartları, gelir düzeyinde iyileşme, teknoloji ve bilimdeki gelişmeler, eğitim seviyesinin yükselmesi, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, barınma şartlarının düzelmesi, hijyen ve sağlık hizmetlerinde ulaşılabilirliğin artması insanların yaşam süresini ve kalitesini müspet yönde etkilediğini ifade etti.

Bu durumun, tüm dünyada ve Türkiye'de yaşlı nüfus oranının artışına, toplumlarda yaşlanmaya sebep olduğunu aktaran Altınöz, şunları kaydetti:

"Peki yaşlanan nüfus için ne yapıldı? Artık yaşlılarımıza evlerinde huzurla bakılıyor. 2007 yılında başlattığımız evde bakım hizmeti için 113 bin yaşlımıza bakan refakatçilere toplam 43,4 milyon lira bütçe ayırırken, 2016 yılında bu rakamı 481 bin refakatçiye ve 5,38 milyar liraya çıkardık. Tüm yurtta ilk kez evde sağlık hizmetini başlattık. Evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim bin 111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunuyoruz. Aynı zamanda 'destekleyici bakım' olarak da adlandırılan, yaşamı tehdit eden hastalıklara karşı hastanın ve ailenin; fiziksel, psiko-sosyal gereksinimlerinin karşılanması, yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik uygulamaların yer aldığı Palyatif Bakım Merkezlerini kurduk. Huzurevine kabul koşullarını taşıyıp, yaşlı yaşam evlerinde kalmayı tercih eden yaşlılarımızın sosyal çevreden soyutlanmadan, yaşam standartları yükseltilerek ev ortamında (apartman dairesinde veya müstakil evde) yaşamalarını hedefledik. Bu vesile ile 'Yaşlı Yaşam Evi Projesi'ni 17 Ağustos 2012 tarihinde başlattık. 65 Yaş Üstü Aylığını 2002-2018 yılları arasında 8,4 katına çıkardık. Maaş kuyruklarında çekilen çileye son verdik. 2016 yılı itibari ile 12 milyon 599 bin vatandaşımıza evde maaş ödemesi yaptık. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara, belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik ve şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarını sağladık."

Yaşlı vatandaşlarımıza profesyonel hizmet verecek personellerin yetişmesi için Yüksek Öğretim Kurumu bünyesinde 109'dan fazla Yaşlı Bakımı Ön Lisans Programı açtıklarına dikkat çeken Altınöz, şöyle devam etti:

"Kamu ve özel kuruluşlara bağlı 29 bin 350 kişi kapasiteli 357 huzurevi yaşlılarımıza hizmet veriyor. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ören yerleri ve müzelere ücretsiz olarak girebilmelerini, CD, DVD ve kitap satışlarından yüzde 35 indirimli olarak faydalanabilmelerini sağladık. Sosyal Politikalar Başkanlığımız bünyesinde 22 Temmuz 2004 tarihinde Yaşlılar Koordinasyon Merkezimizi (YKM) kurduk. Yaşlı vatandaşlarımız için erişilebilir olmayı en önemli ayrıcalıklarımızdan biri olarak görüyoruz. AK Parti olarak insanı merkeze alan bütüncül bir yaklaşımla yaşlılarımıza yük değil servetimiz olarak bakmaktayız ve unutmayın ki bizler sizin için buradayız."

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title