Haberler

    Yaşlı Politikacılara Tepki Gösteren Avrupalı Gençler AP Seçimlerine Kendi Partileriyle Giriyor

    AP Seçimleri'ne sayılı günler kala AB'ye üye 28 ülkede 370 milyonu aşkın kişi sandıklara giderek birliğin yeni 'kanun koyucularını' seçecek. Bu seçimlerde Momentum ve Volt Avrupa gibi gençlerin kurduğu partiler, sandıklara gitmeyen yeni neslin oylarını alarak AP'na milletvekili sokmaya çalışıyor.

    Avrupa Parlamentosu (AP) Seçimleri'ne sayılı günler kala Avrupa Birliği'ne üye 28 ülkede oy verme hakkında sahip 370 milyonu aşkın kişi sandıklara giderek birliğin yeni 'kanun koyucularını' seçecek.

    23-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek seçimler katılımın düşük olması nedeniyle her zaman eleştiri konusu olmuştu. Orta yaşlı nüfusun oy kullanma oranı yüzde 50'nin üstündeyken 2014 yılındaki AP seçimlerinde 18-24 yaş arası gençlerin sadece yüzde 28'i sandıklara gitti. Avrupa'da hızla gelişen dünyaya ayak uydurmak için karar verici kişileri daha çok orta yaş ve üstü insanlar belirliyor.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Avrupa Birliği Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title