Haberler

Yaşlı Karı Koca, Barakada Yaşam Mücadelesi Veriyor

Kırıkkale'de Yaşlı Bir Karı Koca, Ahırdan Çevirme Baraka Evde Hayvanların Arasında Yaşam Mücadelesi Veriyor.

Kırıkkale'de yaşlı bir karı koca, ahırdan çevirme baraka evde hayvanların arasında yaşam mücadelesi veriyor.

Yozgat'tan bir yıl önce Kırıkkale'ye gelen Musa Güneş (80) ve Zahire Güneş (78) çifti, büyük sıkıntı çektiklerini ve tek göz dahi olsa evlerinin olması için hayırseverlerin yardımını beklediğini söyledi. 6 yıl önce gözlerini kaybeden Musa Güneş, eşiyle birlikte Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi Karacalı Caddesi 1208. Sokak'ta Mehmet Erkök'e ait ahırdan çevirme baraka evde yaşam mücadelesi veriyor. Yaşlı çift tek gözlü evi dayı oturma odası, mutfak ve yatak odası olarak kullanıyor. 50 yıllık hayat

arkadaşıyla birlikte kaldıklarını söyleyen Musa Güneş, yetkililerden yardım bekliyor. Oturdukları barakanın sahibi Mehmet Erkök'ün evin boşaltılmasını istediğini söyleyen yaşlı çift, yaklaşan Ramazan'ı sokakta geçirmek istemiyor. Hiçbir geliri olmayan yaşlı çift, komşularının verdiği yiyeceklerle karınlarını doyuruyor.

Baraka evin sahibi Mehmet Erkök, "Bir yıl önce Yozgat'tan Kırıkkale'ye gelen Musa amca ve Zahire teyzeye kömürlük ve hayvanlarımın bulunduğu iki göz odayı verdim. Her şeylerini bir yıl boyunca karşıladım. Benimde kendime göre ihtiyaçlarım var. Vicdanım çıkmalarına karşı ama elimden bir şey gelmiyor. Çıkartmak zorunda kalacağım. Bir an önce bu yaşlı karı kocaya yardım yapılmasını istiyorum" dedi.

(SY-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title