Haberler

Yaşlanmayı Geciktiren Telomer Tedavisi Kansere Yol Açıyor

Sertab Erener'in "100 yaşına kadar yaşamak istiyorum" açıklaması ile gündeme gelen telomer tedavisi kansere sebep oluyor.

Sertab Erener ile gündeme gelen ve kullanıcılarına uzun bir hayat vadeden telomer tedavisinin kanser ile yakından ilişkisi olduğu belirtildi.

SERTAB ERENER ARTIK DAHA İYİYİM DEMİŞTİ

Ünlü şarkıcı geçtiğimiz günlerde uzun ve sağlıklı bir yaşam için 8 aydır telomer tedavisi gördüğünü söyleyince bu mesele de gündeme gelmişti. Artık kendini daha iyi ve genç hissettiğini söyleyen sanatçı, görme probleminin de azaldığını ifade etmişti.

POTANSİYEL RİSKLERİ ARTIRIYOR

Gençleşme adına yapılan ve telomeraz etkinliğini artıracak terapi ya da tedavilerin vücutta kansere dönüşme potansiyeli olan polipler, büyüyen prostat, vücutta henüz kanserleşmemiş büyük bir ben gibi pre-malignant yapıları kanserli hale getirme olasılığına sahip.

ALIP KULLANMAK ÇOK KOLAY

Terapi, TA-65 adı verilen ve bitkiden saflaştırılan bir molekülü hap şeklinde bir besin takviyesi olarak sunuyor. TA-65 de telomeraz enziminin fonksiyonunu aktifleştiren bir molekül. İlaç sınıfında olmayan bu haplara ulaşmak ve kullanmak çok kolay ve tamamen kişinin kendi inisiyatifinde.

KANSERE ZEMİN HAZIRLIYOR

Kromozomların uçlarında yer alan telomer isimli yapı kısaldıkça hücre de yaşlanıyor ve ömrü azalıyor. Telomerlerin oluşumundan telomeraz adı verilen bir enzim sorumlu ve bunun takviyesi ile telomerlerin ömrünü uzatmak mümkün. Böylece hücreler daha geç kısalıyor ve yaşlanma da yavaşlıyor. Bu enzimin yaşlanmayı geciktiren bu etkisi kanıtlanmış olsa da uzun vadede kansere sebep olabileceği ya da bazı tetikte bekleyen hücrelerin kanserleşmesini kolaylaştırabileceği söyleniyor.

800-1000 TL ARASI

Bu ilaçların ayda 800 ile 1000 lira arasında bir maliyeti olduğu söyleniyor. Henüz uzun dönem etkilerinin yeteri kadar araştırılıp kanıtlanmadığı bu ve benzeri tedavileri kullanmanın uzun yaşamak isterken ta tersine erkenden ölmeye sebep olabileceği söyleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sertab Erener Komik - İlginç Teknoloji Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

olcayto bahadır:

riske girip ta-65 kullanmak doğrumu ikilemde kaldım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title