Haberler

Yası Çelik Haddeleme Tesisine Tepki

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde mahallelerine, Güney Koreli POSCO firmasınca kurulacak yassı çelik haddeleme tesisine tepki gösteren bir grup, tesise giden yolu ulaşımı kapattı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde mahallelerine, Güney Koreli POSCO firmasınca kurulacak yassı çelik haddeleme tesisine tepki gösteren bir grup, tesise giden yolu ulaşımı kapattı. Yolu kapatan 4 kişi gözaltına alındı.

Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak yassı paslanmaz çelik soğuk haddeleme tesisine tepki gösteren bir grup, Alikahya Atatürk Mahallesi'nde toplandı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu eylemciler, tesisin kurulacağı alana giden yol üzerindeki Turna Caddesi'ni ulaşıma kapattı. Olay yerine gelen polis ekiplerince ikna edilemeyen gruptakiler, tesisi kuracak olan firmalar aleyhine bir süre slogan attı. Caddeye gelen İzmit Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, eylemcileri ikna ederek yolun yeniden ulaşıma açılmasını sağladı.

Yaklaşık 1 saat yolda bekleyen kamyonlar, yolun yeniden açılmasıyla söz konusu tesisin kurulacağı alana ulaşabildi.

Polis, yolu trafiğe kapatan grup içinde Metin A, Ali P, Öztekin O. ve Halil İbrahim A'yı gözaltına alarak Bekirpaşa Polis Merkezi Amirliğine götürdü.

Güney Koreli Pohang Iron and Steel Company (POSCO), Kibar Holding ve Daewoo International ortaklığıyla Kocaeli'de yaklaşık 350 milyon dolara kurulacak yassı paslanmaz çelik soğuk haddeleme tesisinin ortaklık anlaşması 6 Ocak'ta imzalanmıştı. Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesinde 2013 yılında tamamlanacak olan tesiste yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği bildirilmişti.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title