Haberler

Yaşayan Mirasımız Selçuklu" Sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde Açılacak

İnsan ve Medeniyet Hareketi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğundaki "Yaşayan Mirasımız Selçuklu" sergisi, 10 Ocak'ta Saray Koleksiyonları Müzesi Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açılacak.

İnsan ve Medeniyet Hareketi'nden yapılan açıklamaya göre, geleneksel Türk sanatlarını tanıtmak, bu sanatlara olan ilgiyi canlı tutmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamayı amaçlayan serginin ilki Bahariye Mevlevihanesi'nde, ikincisi Konya'da Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gerçekleştirildi.

Serginin üçüncüsü, 10-16 Ocak'ta Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde sanatseverlere buluşacak.

Sergide, hüsn-i hat, tezhip, ciltçilik, kat'ı, minyatür, ebru, ahşap oymacılığı, kalemişi ve mozaik sanat dallarında ulusal ve uluslararası platformlarda isim yapmış sanatçılardan A. Mahmut Peşteli, Atilla Yusuf Turgut, Faruk Dinçer Eratlı, Faruk Taşkale, Fisun Onomay, Fuat Başar, Gürcan Mavili, Gürkan Pehlivan, Güvenç Güven, Hülya Dillek, Hüsamettin Yivlik, Hüseyin Gündüz, İslam Seçen, Melis Uludağ, Meryem Güney, Meyçem Ezengin, Münevver Üçer, Nursen Güven ve Özcan Özcan'ın eserleri yer alacak.

Selçuklu medeniyeti eserlerini, kendi birikim, zevk ve yaratıcılıklarını da kaynaştırarak tasarlayan sanatçıların eserlerinin özel koleksiyon niteliğinde olduğu bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dolmabahçe Sarayı Bahariye Selçuklu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title