Haberler

Yaşar Üniversitesinde 16. Yıl Gururu

Kuruluşunun 16’ncı yılını kutlayan Yaşar Üniversitesi, yeni ek kampüs binasının açılışıyla kuruluş sevincini taçlandırdı.

Kuruluşunun 16'ncı yılını kutlayan Yaşar Üniversitesi, yeni ek kampüs binasının açılışıyla kuruluş sevincini taçlandırdı. 16 yıl önce 52 öğrenci ile eğitim yolculuğuna başlayan Yaşar Üniversitesi, 10 bin 580'e ulaşan öğrencisi ve yeni ek kampüs binasıyla, toplam kapalı alanı 70 bin metrekareye çıkarılan modern kampüsüyle büyümeye devam ediyor.

Yaşar Üniversitesinin kuruluşunun üzerinden tam 16 yıl geçti. 16 yıl önce 52 öğrenciyle başlayan üniversite, bu sayısını ise şuan 10 bin 580'e çıkardı. Yaşar Üniversitesi, toplam kapalı alanı 70 bin metrekareye çıkarılan modern kampüsüyle büyümeye devam ederken, kutlama kapsamında yeni ek kampüs binasının açılışı için tören düzenlendi. Törende konuşan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversite olarak yalnızca fiziksel yatırım yapmadıklarını, öğrencileri uluslararası standartlar seviyesinde yetiştirdiklerini söyledi. Yiğitbaşı, "Kurucumuz ve onursal başkanımızın söylediği çok önemli bir söz var; 'Üniversite kurmak belki çok zordur; ama asıl zorluk çok iyi bir eğitimi verecek kadroları, sistemleri, organizasyonu kurmaktır.' Biz bu sözün ışığında vatana, millete ve insanlığa fayda sağlayacak bireyler yetiştirmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Öğrencilerimizi uluslararası standartlar seviyesinde yetiştirmek için hep en elverişli eğitim atmosferini yaratmayı hedefliyoruz. Bu hedefin doğrultusunda bu yeni ek kampüs binamızın da üniversitemizin kimliğini, bizi özel ve cazip kılan unsurları temsil ettiğine yürekten inanıyorum" dedi.

Yeni bölümler açılıyor

Yaşar Üniversitesinin İzmir ve Ege'de olduğu kadar Türkiye genelinde ve yurt dışında da yükselen bir değer olmaya devam edeceğini ifade eden Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de, önümüzdeki yıl öğrenci alınması planlanan yeni bölüm ve programları paylaştı. Prof. Dr. Dinçer, "Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik kavramlarını içselleştirmiş bir üniversite olarak son bir yılda destek verdiğimiz bilimsel araştırma projelerinin sayısı 37, TÜBİTAK destekli projelerin sayısı 21'dir. Bunun yanı sıra işbirliği içinde olmaya çok önem verdiğimiz sanayi destekli projelerin sayısı da 29'dur. Ayrıca kurmuş olduğumuz Minerva Kuluçka Merkezi, 50'nin üzerinde girişimcinin hayallerini hayata geçirmesine imkan sağlıyor. Hali hazırda 28 iş fikrine destek olmaya devam ediyoruz. Merkezdeki şirket sayısı da 8'dir. 18 ulusal, 7 uluslararası patent başvurumuz bulunmakta. Son bir yılda tescillenen faydalı model ve endüstriyel tasarım sayısı da 8'dir. Önümüzdeki yıl öğrenci alınması planlanan bölüm ve programlar ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Sosyoloji Bölümü, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunda Yönetim ve Bilişim Sistemleri ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri, Meslek Yüksek Okulunda Mimari Restorasyon Programı. Gücümüz artarak sürüyor" şeklinde konuştu.

Tören kapsamında ayrıca üniversitenin akademik ve idari personeline 'Hizmet Onurlandırma' ve 'Bilim, Birlik, Başarı Ödülleri' de verildi. Selçuk Yaşar Kampüsünde gerçekleştirilen 16'ıncı kuruluş yıl dönümü ve yeni bina açılış törenlerine, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Erol, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Kemal Baysak, Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, Mütevelli Heyeti Üyeleri Prof.Dr. Altan Çilingiroğlu, Prof.Dr.Atila Sezgin, Dr. Mehmet Aktaş, Özer Kırca, yöneticiler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yaşar Holding Bornova İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title