Haberler

Yaşar Üniversitesi Mezuniyet Töreni

Yaşar Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı lisans ve lisansüstü mezuniyet töreni üniversite yerleşkesinde düzenlenen törenle yapıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Yaşar Üniversitesi mezunlarına "Hiçbir işi küçümsemeyin. En basit işte bile öğreneceğiniz çok şey var. Yeter ki yaptığınız işi anlayarak ve severek yapın" dedi.

Yaşar Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı lisans ve lisansüstü mezuniyet töreni üniversite yerleşkesinde düzenlenen törenle yapıldı. Törene katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada İzmir gibi güzel bir kentte eğitim almış olmanın ayrı bir güzellik olduğunu, bu kentte okuyanların kendini şanslı hissedebileceğini belirtti.

Vizelerin, finallerin, bütünlemelerin, fotokopi kuyruklarında ders tamamlama devirlerinin artık sona erdiğini, bunların sevinci yaşanırken bir yandan da öğrenciliğin güzel anılarının, hocaların özleneceğini anlatan Yılmaz, hayatın asıl şimdi başlayacağını söyledi.

Kendi hayat tecrübelerini ve yaşam mücadelesini anlatan Yılmaz, iyi yönetici, iyi bir kariyer sahibi olmak isterken iyi baba olma şansının ıskalanabileceğini, iyi bir eş olunamayabileceğini çoğu zaman terazinin dengede durmasının başarılamayabileceğini ifade ederek, "Mükemmeliyet çoğu kez iyinin düşmanıdır. Mükemmeli hedefleyin, ama iyiyi elde ettiğinizde kendinizi mutlu, başarılı saymaktan geri durmayın" dedi.

Hayatın bundan sonraki sürecinde birçok engellerin, zorluklarını çıkabileceğine dikkat çeken Yılmaz, insanların hedefleri için ödenmesi gereken bedellerin olabileceğini kendisinin de geçmişe baktığında bu bedellerin birçoğunu ödediğini kaydetti.

Kendisinin de ümididin kırıldığı, beklentilerinin gerçekleşmediği zamanlar olduğunu ama çalışmaktan yeni hedefler koymaktan asla vazgeçmediğini vurgulayan Yılmaz şöyle konuştu:

"Garip olabilirsiniz ama garipliği hiçbir şekilde garibanizm felsefesine dönüştürmeyin. Garibanizm başarının düşmanıdır. Garip halinizde bile hedefiniz olsun. İddianız olsun. Hedefleriniz gerçekçi olmalı ve ayakları yere basmalı. Bana hep şu soruldu. Merkez Bankası'nda göreve başladığımda birgün buraya başkan olmak gibi bir hedefim var mıydı? Hayır yoktu, olmadı da.

Hakim olmayı hedefleyen ben, hedefimi ilerleyen zamanda büyüterek yurtdışına giderek yabancı dil öğreneceğime koşullandırdım kendimi. Bazı büyük hedefler bir miktar uçukluk ve hayalcilik içerir. Cenap Şehabettin'in dediği gibi 'Yüksek tepelerde hem kuşa hem de yılana rastlanır. ' Biri uçarak biri sürünerek çıkar. Uçarak çıkabilirsenız ne ala uçamıyorsanız sürünerek çıkmayı göze almanız gerekir.

Bu risk almaktır. Risk almadan başarılı olunmaz. Aldığınız risk hesaplanabilir olmalıdır. Çevrenizdeki olumsuzlukları büyüterek önünüze engel yığmayın gençler. Bizim toplumumuzda kast sistemi olmadığı gibi sınıfsal yapı da çok katı değildir, yoktur.

Ayşe'nin dayısı, Ali'nin amcası, Mehmet'in torpili gibi algılamalara takılıp kendinizi yarıştan geri bırakmayın. Siz kendi birikimlerinize güvenin. Bir yerde 10 kadro varsa, 7'sinin adam kayırmayla doldurulacağını bilseniz bile siz müktesebata, görev doldurulacak olan kalan 3 kadrodan birine talip olunuz. "

Merkez Bankası'nda ilk işe başladığı günleri de anlatan Yılmaz, bir ay boyunca zarf yalayıp yapıştırdığını ifade ederek, "İşinizi küçümsemeyin. Ben bütün yaptığım bu işlerin sonucunda kendi çapımda dış ticaret uzmanı olmuşum, bunun farkına vardım.

Her şeyden önce bu tecrübe bana gösterdi ki mesleğin kötüsü yok. Mühim olan o mesleğin en iyilerinden birisi olmak. Hiçbir işi küçümsemeyin. En basit işte bile öğreneceğiniz çok şey var. Yeter ki yaptığınız işi anlayarak ve severek yapın" diye konuştu.

Yılmaz'ın konuşmasının uzun sürmesi üzerine öğrenciler kısa bir süre alkışlı protesto yaptı.

-DİĞER KONUŞMALAR-

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise 2010-2011 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladıklarını, üniversitelerinin kuruluşunun 10. yaşını kutladıklarını, bu yıl 7'nci mezunlarını verdiklerini söyledi. Barkan,

"Yaşar Üniversitesi mezunları, bilim araştırma, başarma azmi, çalışma tutkusu ve tükenmez enerjisiyle yoğrulan ürünlerdir. Yaşar Üniversitesi mezunları kampüste yaşadığı kaliteyi kampüs dışına, çalışma ve üretim alanlarına yansıtan temsilcilerimizdir, aynalarımızdır. Yolunuz bahtınız açık olsun" dedi.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da 10 yıl önce kurulan üniversitelerinde öğrenci sayısının 4 bin 202'ye ulaştığını, bu yıl 714 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi. İzmir ili ve çevresinde Tübitak ve Sokrates araştırma fon desteğinden en fazla yararlanan üniversite olduklarını, 50 Avrupa üniversitesinde Erasmus değişim programından yararlanıldığını anlattı.

Rektör Prof. Dr. Barkan, üniversitenin kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar'a şilt takdim etti.

Üniversite birincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencisi Tunacan Güleç, yaş kütüğüne yıldız çaktı. Güleç'e diploması ve şilti verildi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yılmaz ve diğer protokol üyeleri öğrencilere diplomalarını verdi.

Konuşmaların ardından diplomalarını alan öğrenciler kep fırlattı.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title