Haberler

    Yaşar Üniversitesi, Dünya Çapında Akademisyenlerle Büyümeye Devam Ediyor

    TÜRKİYE'nin yakın gelecekteki nitelikli insan gücü ihtiyacı ile işgücü piyasasının taleplerini göz önüne alarak yeni bölüm ve programlarını hayata geçiren Yaşar Üniversitesi, bu yıl TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde tam 10 sıra birden yükselerek 29. sıraya yerleşti.

    TÜRKİYE'nin yakın gelecekteki nitelikli insan gücü ihtiyacı ile işgücü piyasasının taleplerini göz önüne alarak yeni bölüm ve programlarını hayata geçiren Yaşar Üniversitesi, bu yıl TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde tam 10 sıra birden yükselerek 29. sıraya yerleşti. Üniversitenin '2020 Stratejik Planı'nda, eğitim ve araştırma odaklı bir üniversite olmanın yanı sıra insan, toplum ve çevre bağlamında daha iyi bir yaşam hedeflendiği belirten Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, "AR-GE, inovasyon ve girişimcilik kültürü ile topluma fayda için çalışıyoruz. Öğrencilerimize eleştirel düşünebilme, yaratıcı olabilme ve iyi iletişim becerileri öğreten anlayış ile eğitim yolculuğumuza devam ediyoruz. 'Bilim, Birlik, Başarı' ilkeleri doğrultusunda, dünyanın önde gelen üniversiteleri içerisinde gösterilecek bir konuma ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

    YENİ BÖLÜM VE PROGRAMLAR

    Gelecekte nitelikli insan gücü ihtiyacına yönelik yeni bölüm ve programları anlatan Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer "Üniversitemiz, özellikle istihdam konusunda büyük taleplerin olacağı mesleklere yönelik bölüm ve programlara büyük önem veriyor. Bu bağlamda Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde ilk defa öğrenci aldığımız Yönetim Bilişim Sistemleri ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programları çok farklı kariyer olanakları sağlayacak. Benzer şekilde Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümümüz de dijital dünyanın vazgeçilmez insan gücünü yetiştirmeyi hedefliyor. 2 yıllık ön lisans programımız olan Mimari Restorasyon ise bu konuda özellikle ülkemizin ihtiyacı olan restoratörleri üstün niteliklerle mezun edecek" dedi.

    10 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

    TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017 sıralamasında, geçen yıla göre 10 sıra birden yükselerek 29. sırada yer alan Yaşar Üniversitesi, listede en çok sıçrama yapan 2 üniversiteden biri oldu. Hedef, önümüzdeki 5 yıl içinde ilk 10'u zorlamak. Yaşar Üniversitesi, 'Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması Çağrısı' kapsamında TÜBİTAK 1601 Destek Programı'ndan yararlanmaya da hak kazanan 9 üniversiteden biri oldu. BTTO ile Minerva Kuluçka Merkezi ise 2 yıl önce kurulmasına karşın 100'e yakın araştırma ve üniversite-sanayi işbirliği projesi ile 10 milyon TL'nin üzerinde ekonomik değer yarattı. Öğrenciler daha okurken kendi şirketlerini kurdu.

    TERSİNE BEYİN GÖÇÜ

    Stanford, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, Carnegie Mellon, Houston, Greenwich gibi dünyanın prestijli üniversitelerinde çalışmış, doktora derecelerini almış ve uluslararası ödüller kazanmış olan pek çok akademisyen de bu yıl Yaşar Üniversitesi'nde ders vermeye başladı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title