Haberler
Güncelleme:

Kayalıklardan atlayarak yaşamına son veren Furkan'ın dayısı: İzmir'deki genç kızın intiharından etkilendi

Kocaeli'de, kayalıklardan atlayarak intihar eden 18 yaşındaki Furkan Celep, toprağa verildi. Genç yaşta canına kıyan Furkan'ın dayısı, yeğeninin İzmir'deki bir genç kızın intiharından çok etkilendiğini ve yaşamına son vermeden önce kızın sosyal medya hesabına "Son kez buradayım, söz verdiğim gibi" şeklinde mesaj attığını söyledi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (64)

Hadsiz:

Benim bildiğim intihar edenin cenaze namazı kılınmaz. . .

5
36
yanıtYanıtla
hadli:

ulan gerizekalı bilmeden konuşma asıl senin gibi aptalların cenazesi lkılınmaz. rüşvet yiyenin çocuklara cinsel saldırı yapanların kılını rdeğil mi. terbiyesiz. aynyn adın gibi

yanıt11
yanıt2
Ems:

Yanlış biliyon kılınıyor

yanıt0
yanıt0
İnanç eksikliği:

Ailesi Allahı imanı inancı öğretseydi ve sevgi şefkat gösterseydi çocuğun yaşamında yanında olup yol gösterse Birşey olmazdı aile 1 çocuğunu uçuruma iterse devlet ne yapsın millet ne yapsın sevmeyeceğiniz çocuğu dünyaya getirmeyin ve imanlı olmayı deneyin çocukların için Allah korkusu olsa bunu yapamazlar baksanıza çocuğun o kıza yazdığı mesaja ölmeyi bayılmak falan sanıyor..

10
23
yanıtYanıtla
Ahmet:

Büyük lokma ye büyük söz söyleme

yanıt3
yanıt0
..:

BOŞ YORUM YAPMIŞSIN

yanıt2
yanıt2
gurbet:

bu konuda din görevlilerinin özellikle cami imam ve müezzinlerinin büyük bir ihmalkarlığı olduğunu düşünüyorum Allah katında. gençlerimiz cahil büyüyorlar, din camide ve bahçesinde anlatılmayacak da nerede anlatılacak?namaza yarım saat kala yapılan vaazar yeterli değildir. gençlerin ellerinden tutulmalıdır, yoksa başta cami görevlileri vebal altındadır, benden söylemesi!

yanıt3
yanıt3
MST:

Yav he he! Dinle karnınızı doyurun siz!

yanıt5
yanıt1
GÜMÜŞ:

HE HE ORAYA GİDİNCE UZUN UZUN KONUŞURSUN, YA ANNELER BABALAR ÇOCUKLARINIZA ÖLÜMDEN SONRA HAYAT YOKMUŞ GİBİ YETİŞTİRMEYİN, ALLAH KORKUSU , DİN , İMAN AŞILAYIN, ZATEN DİĞERLERİ KENDİLİĞİNDEN GELİYOR

16
16
yanıtYanıtla
Faruk:

Ulan be mal, ölmüş adamın arkasından salak salak konuşma. Bana bu ülkede ne doğru ne yanlış önce onu anlat. Ne doğru ki. Gençlik ne yapsın. Sürekli yaptıklarını öven bir hükümetten ne beklesin ki. Söz var icraat yok. Geleceğin garantisi yok. Sizin gibi tenekelerde çıkar Allah, din, iman der. Başımızdakiler din iman diyerek bizi sömürdü. Sömürmeye de devam ediyor.

yanıt9
yanıt2
çok teşekkür:

ben bu sitede , lk defa mantıklı çözüm odaklı bir adam gördüm siyasiler bunların sorumulusu sizlersiniz. gençliği mahvettiniz. utanmazlar gibi birbirinize saldıracağınıza adam olun adam . ne utanmaz adamlarsınız sorumluluklarınız . bu arada öğretmenler gençlik sizin eserleriniz hiç mi sorumluluk duymuyorsunuz ancak tatil yapmayı ders ücreti almayı problem ederizinz. müfredat deyip bana hikaye anlatmayın. okullar kapatılsın. kime ne hayrınız var

24
3
yanıtYanıtla
pel:

en iyisini yapmış

2
24
yanıtYanıtla
.....................:

BİR ŞEY SÖYLEYECEĞİM. . . . : BİR GÜNÜNÜZÜ DOĞRU DÜZGÜN HABER İZLEMEYE VERİN. . BU ÜLKEDE OLUMLU YÖNDE İNSANA YÖNELİK NE OLUYOR SONRA ANLARSINIZ. ÇIKMIŞ GERİZEKALILR AMAN CENNETE GİDER Mİ GİTMEZ Mİ. BUNU ALLAH BİLİR. SİZ ÖNCE BU DÜNYAYI YAŞANIR KILIN SONRA KONUŞUN. . . . YADA NEDEN BU ÜLKE BU HALDE. . .

24
2
yanıtYanıtla
Büşra:

Cennette `Mel`e kavuştu. Artık onlara bu dünya asla kötülükleriyle dokunamayacaktır. Rabbimiz bu arkadaşlarımız senin rahmetine emanetler; EBEDİYETE KADAR SENİN OLDULAR.

5
17
yanıtYanıtla
BUNAK:

NE İÇTİNİZ SSEN LOO. SEN DE MEL E KAVUŞ . KZIIM. NIYE BÖYLE ŞEYLERİ ÖVER GİBİSİN LOO, ATEŞ VARSA ALURUN SENDEN HAA

yanıt1
yanıt2
Buşra cevap:

İntihar eden her kimse intihar nedeni ne olursa olsun.hakli dahi olsa o kişi peygamberin soyledigine gore yeri cehenemdir.o yuzden cennete girmezler.inş allah gunahlarini afeder

yanıt4
yanıt2
Yorumcu34:

Büşra sen ne kullaniyorsun hangi kafa bu?intihar etmek dinimizce haram!!!!!

yanıt4
yanıt1
Refîk:

Onlar zaten Rabbimizindi ve fakat intihar çözüm değil arkadaşlar Yüce İlah’ın bizim için biçtiği hayattan razı olmalı ve umut kesmemeliyiz Çünkü biz biliyoruz ki Allah’tan umudunu kesenden, ALLAH’ta ondan umudunu keser, Allah taksiratlarınu affetsin. Biz Fakir kullarına da hidayet ve iman ihsan eylesin. Sorunların kaynağını teşhis etmedikçe bu olaylar artarak devam edecektir. Sorun 1) İnsanların Gerçek’ten kopup Bilinçlerinde Sahte bir hayat oluşturmalı dolayısıyla özü itibari ile Kitapsız yaşamamızdan kaynaklanıyor.

yanıt1
yanıt0
İnanç eksikliği:

Ölmeyi bayılmak sanıyorsunuz İntiharın günah olduğunu bilmiyorsunuz cennete girebilirse ikiside orda konuşurlar artık Allah rahmet etsin

yanıt0
yanıt3
Burhan:

Ne olursa olsun. !!! Alah''in verdigi cani yalniz o alir. Bunu her Imanli Inancli Dinine bagli bir Müslüman unutmamasi lazim. Gerisi TEFERRUAT. Ben onu bunu anlamam. YA inanacaksin yada böyle duygu sömürüsüyle IMANSIZ bir sekilde gideceksin CEHENNEME. Yazdiklarim HOSUNUZA gitmeyebilir ama isin gercegi BU. Aklimizi basimiza alalim. Ona buna ÖZENTI yapmayalim. HAYATI gercek gözle anlamaya ve yasamaya calisalim.

6
15
yanıtYanıtla
Citizen:

Gençliğin en ihtiyacı olduğu şey ümittir. Ümidi çalanlarada iki kelam etseymişsin sayın müslim. . .

yanıt7
yanıt1
Orhan:

Bu çocuk intihar etmedi, senin gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğu bir toplum tarafından öldürüldü. Senin yüzünden öldü Furkan.

yanıt9
yanıt1
Burhan:

CITIZEN ''e cevap, Tabiiki Ümit olmadan yasamak olmaz diye düsünüyorsun. Ama yasadigimiz su Dünya düzeninde gözlerimizi kamastiran güzelliklerin oldugu kadar hosumuza gitmeyen seylerde var. Hersey güzel olacak veyahut olmayacak diye bir kural yok. Herseyden önce kendine degismeyen saglam bir dayanacagin tutunacagin olmasi gerekir. Buda Allah ve Imandir. Bunlarin haricinde degisken herhangi bir seye (Umut, Ask, Arkadaslik) gibi seylere deger verirsen, her türlü etkenlere maruz kalirsin, bu arkadasimiz gi

yanıt0
yanıt1
Burhan:

ORHAN''a cevap veriyorum. Sen kendini bayagi kurgu flimlerine kaptirmissin. Bir pikologa danismani acilen tavsiye ediyorum. Hayatin gercek yüzünü maalesef göremiyorsun. Herseyin güllük ve gülistanlik oldugunu saniyorsun. Böyle düsünce senin kendi Ebeveyinlerde olsaydi, sen Dünyada olmazdin onlarda. Bilmem anlatabildimmi??.

yanıt0
yanıt1
Ems:

Burhan atıp tutmuşsun. Allahı da keyfince konuşturmuşsun. Bu gençlere din adına ne verildi ki be bekliyelim. Kuvvetli bir Allah inancı olsa mümkün değil intihar etmez. Rabbim gençlerimize sahip çıkmayı bizlere nasip etsin

yanıt0
yanıt0
Yaşama Sevinci:

adam o kadar açıklama yazmış intiharından önce. neden intihar ettiği ile ilgili. hala sosyal medyadan dolayı intihar etti diyorsunuz. tuhafsınız gerçekten. sosyal medya yokken intihar olayları yok muydu ? neyse furkanın intihar sebebi gayet açık. zor hayat şartları ve mücadeleci bir yönünün olmayışı intiharındaki en büyük sebepler. furkan bu adaletsiz, kötü dünya için mücadele etmenin mantıksız olduğunu düşünüyor. çok üzgünüm furkan seni hayattayken anlamayan insanlar öldükten sonra da anlamadı.

20
1
yanıtYanıtla
BRO:

Hacı bu sosyal medya daha çok ocağa ateş düşüreceğe benziyor.

17
3
yanıtYanıtla
nuri:

Dini eğitim kuran temelli ayetler işlenerek verilmeli eğer gerekiyorsa din eğitimi öğretmenleri seminerlerle meslek içi eğitimlerle tekrar eğitilmeli. Okullar büyük kampüsler halinde teşkilatlanıp okul içerisinde farkı uygulama atölyeleri olmalı her çocuk hobi sahibi el becerisi sahibi olmalı çocuklar sanal hayat yanında eliyle dokunabildiği somut bir hayatın var olduğunu görmeli.

9
9
yanıtYanıtla
İsimsizz:

Ne dini kardeşim ya. Bu ülkede yaşamak gittikçe imkansızlaşıyor. Ekonominin içine edildi. Psikolojimizin içine edildi. Başka şeyler lazım. Her şeyde din din din

yanıt8
yanıt5
dindar:

ulan din din diyerek rüşvet yolsuzluk adam kayırna beleşçilik cinsel saldırılıar arttı bırakın lan herşeyi dine bağlamayı çnce adam aolun adram kul hakkı yemeyin adam gibi işinizi yapın. yetrlan sizin gibi imam bozuntularından çektiğimiz. herkezi dinsiz yapacaksınız yakında

yanıt9
yanıt1
Citizen:

Din diyenlerin hepsi hırsız, arsız çıkıyor. Millet afyonu bırakmalı. Realistlik dünyanın tek gerçeği.

yanıt2
yanıt1
nuri:

Bu hayata neden geldik ve öldükten sonra nereye gideceğiz bunu bilmeli insan işte bu yüzden her şeyde din din din. Haydi açıklayın din olmadan inanç olmadan bu dünyada neden var olduğumuzu ve yok olunca nereye gideceğimizi.

yanıt0
yanıt1
YALAN DÜNYA SANAL DÜNYA:

Çocuk kıza platonik olarak aşık olmuş ve kendi dünyasında ona kavuşmak için intiharı seçmiş. kız da intihar ederek öldüğü için ona bu şekilde kavuşmak istemiş olabilir. bu çocuklar sanal dünyada büyüdüler. sanalla gerçek karışabiliyor dünyalarında.

4
11
yanıtYanıtla
işsiz:

herşey işsizlik ve rahatlıktan oluyor, işssiz adam sosyal medyaya sarıyor, salak salak triplere giriyor, kendini çok değersiz hissedip aıyor kendini ordan burdan.

4
11
yanıtYanıtla
işli:

işsizden ziyade amaçsız demek daha doğru sanırım.

yanıt4
yanıt1
yorumcu:

Zamanımızda ''aile'' yi bir atım gibi görürsek bu atomu parçalayan yegane şey SOSYAL MEDYA''dır.

9
2
yanıtYanıtla
milyonlar ca mülteci ve yok olan çocuklarımız.:

gelecek kaygısı ve ekonomik sıkıntı bu tür intiharların en önemli nedenidir. Kendini çok değerli bulup, yokluğunun çevreye acı veredeği sanısı başka bir etken. 18 yaş ve yarınları için bir hedef belirleyemen zeki ve içe dönük olma ihtimali yüksek. Ekonomik kriz döneminde bu tür intiharlar yaygınlaşır. Ailesine, çevresine sabır ve baş sağlığı. .

6
5
yanıtYanıtla
sorun:

Yetiştiği aile, çevre, ülkeyi yönetenler tüm her şey olması gerektiği ve sorunsuz da, sorun sosyal medyada insanların intihar etme konusunda birbirinden etkilenmesi. Furkan ''ın arkasında bıraktığı not tekrar okunmalı. Orada değersizlik, anlamsızlık, kendi olarak kabul görmeme, kıyaslanma, iyiliğin, empatinin yerine zorbalığın, kötülüğün alması, duygusuzlaşma ile kendine yabancılaşma yazıyor. Sosyal medyada etkilenme bir sonuç, neden değil. Diğer nedeni Furkan''ın oldukça hassas kalbiydi.

9
1
yanıtYanıtla
a:

intihar ekonomıden olsa afrikadakiler toplu intihar ederdi. psikoloji ile ilgili birşey . Allah u teala affetsin diyelim cunku intihar bir cana kıymak cinayettir. Allah günahını affetsindilyeim biz muslumanlara bu yakışır . konuşmayın bu konularda büyük sozumuzue tevbe

4
6
yanıtYanıtla
3636:

Bu memlekettin yazık oluyor gençlerine sahipsiz kaldılar .Yetim hakkı yendikçe adalet yerini bulmadıkça daha çok şeyler göreceğiz

10
0
yanıtYanıtla
Selçuklu:

Mekanı cennet olsun.

7
3
yanıtYanıtla
Hakan Karaca:

Allah affetsin ailesine sabır versin

6
3
yanıtYanıtla
İnanç eksikliği:

Allah önce ailesini affetsin

yanıt1
yanıt7
Beyaz kız:

Çocuklara insanlara yaşama umudu verin güneşin denizin çiçeklerin güzelliklerini anlatın içilen bir bardak suyu içerken ki mutluluğu hissedin, hayat öyle böyle gelip geçiyor intihar çözüm değil bu ülkede herkesin bir sorunu var yaşamak güzel,boğazinizdan geçen kuru ekmek dahi olsa yaşama hevesiniz olsun umutsuzluga baglanmayin.

7
1
yanıtYanıtla
isyanlar genç:

Güneşi kirli hava kapattı, denizi kirlettiler, toprağa beton döktüler, umudumuzu çaldılar. Söyleyin biz napalım?

yanıt0
yanıt0
...:

Daha güzel anlatılamazdı. Dayısının konuşmaları çok bilinçli ve maalesef gerçek.

8
0
yanıtYanıtla
DIYANET:

GENÇLER AZ SİLKİNİN. HAYAT ÇOK GÜZEL VE UZUN UMARIM HEP MUTLU KALIN

4
4
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Ne güzel bee njee nee açlıktan ölecez güzellikten bahsediyorsun devlet gençlere el atsın beee

yanıt1
yanıt0
hasan:

abicim çocuklarınıza ne olursunuz islamı anlatmayın yaşatmaya çalışın uygulamalı olarak gösterin yazık bu gençlerimize

5
2
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

ADAM DOĞRU SÖLÜYOR. .

5
1
yanıtYanıtla
ebru:

çok üzücü . dayı çok haklı. devletin müdahale etmesi lazım

5
1
yanıtYanıtla
...:

Devlet neyin önlemini alabilir ki ! En fazla yapacağı sahte hesapları banlamak ama arada suçu günahı olmayanlarında hesapları gider bu seferde onlar olmaz olsun böyle devlet derler yani bu milleti MEMNUN EDEMEZSİN..

yanıt5
yanıt2
...:

Yahu arkadaş devlet değil hükümet diyeceksiniz. Gençlerine umut ve gelecek sunabilse intihar etmezdi haberi okumadan yorum yapıyorsunuz. Hükümet kimseye umut vermiyor her yer torpille dönüyor. Yandaş olmazsan devlet kurumuna bile atanamıyorsun. Puanın yüksek olsa bile eğer Cumhuriyetçi isen direkt mülakat ile eleniyorsun. Hadi eyvallah tartışın bakalım.

yanıt14
yanıt2
Citizen:

Modern zamanda maddenin maneviyat önüne geçmesi, karakter, kişilik değil kürke önem verilmesi, liyakat değil torpil olması, inandığını en çok iddia edenin tam tersi davranması. Hak, hukuk, adaletsizliğin her bünyeye hatta inanca bile sirayet etmesi. Toplumsal afyonların bir işe yaramadığı ortada. Kendisi için ümitli olmayan nesli için devamlılık gözetmez. Furkanlar çıkar. Esas iş onlar organize olursa reform başlar. 10 yıl sonra ciddi değişim başlayacak. Ümitliyim. . .

4
1
yanıtYanıtla
Zahter:

Ahh be çocuk... Gerçekten içimi yaktı

5
0
yanıtYanıtla
Zahter:

Ahh be çocuk... Gerçekten içimi yaktı

5
0
yanıtYanıtla
Zahter:

Ahh be çocuk... Gerçekten içimi yaktı

5
0
yanıtYanıtla
Jsep:

Cok yazık cok yazık devletimizin bu gibi piskolojisi bozulmuş insanlar icin acil bir yöntem bulması lazım son zamanlarda intihar cok ama cok arttı allah korktugundan uzak eylesin nediyelim.

3
1
yanıtYanıtla
osman aga:

türkiye leveli zorlayıcı. . isveç norveçte olsaydı böyle düşünmezdi. . bizim toplum olarak ahlakımız da kötü değer yargılarımız da içi boş şeyler. furkan gibi çocukları bu ülke koşulları ve insanları bitiriyor. .

2
0
yanıtYanıtla
Üzgünüm:

Norveç İzlanda abd gibi ülkelerde intihar oranı bizden çok fazlaymış Türkiye gerilerde bile BM nin istatistikleri öyle diyor

yanıt5
yanıt3
İnanç eksikliği:

Çocuğun en büyük imtihanı ailesi sevgisiz ve imansız büyütmüşler sorunun kaynağı ailedir

yanıt1
yanıt4
vatandaş:

Allah yaşamayı zorlamış maalesef seçim şansı vermiyor, intihar çözüm değil.

2
0
yanıtYanıtla
Alaeddin Yayla:

Gelecek olan ebed bizim olacak, bunun için şuurlu yaşamalıyız.

1
0
yanıtYanıtla
Özden:

Çok üzüldüm cok korktum o yaslarda cocugum var Rabbim şaşırtmasın bu çocuk bu dünyadan nasıl ümidini keser yaşama küser suçlu kim ???bunu düşünelim sevgisizlik değil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title