Haberler

Son dakika haberleri: Bomba yüklü aracın patlatılmasıyla bacağını kaybeden Reyan hayallerine Türkiye'de kavuştu

Güncelleme:

Son dakika habere göre Bomba yüklü aracın patlatılmasıyla bacağını kaybeden Reyan hayallerine Türkiye'de kavuştu Suriye'de 7 yıl önce park halindeki bomba yüklü aracın patlatılması sonucu bacağını kaybeden 13 yaşındaki Reyan Muhyiddin, Türkiye'de protez bacağına kavuştu Artık yürüyüp koştuğunu hayallerine...

Bomba yüklü aracın patlatılmasıyla bacağını kaybeden Reyan hayallerine Türkiye'de kavuştu

Suriye'de 7 yıl önce park halindeki bomba yüklü aracın patlatılması sonucu bacağını kaybeden 13 yaşındaki Reyan Muhyiddin, Türkiye'de protez bacağına kavuştu

Artık yürüyüp koştuğunu hayallerine kavuştuğunu söyleyen Reyan, "Recep Tayyip Erdoğan dedemden de bana Türk vatandaşlığı vermesini istiyorum" dedi

HATAY - Suriye'de 7 yıl önce, evlerinin önünde oyun oynarken bindiği park halindeki bomba yüklü aracın patlatılması sonucu bacağını kaybeden 13 yaşındaki Reyan Muhyiddin, Türkiye'de hayallerine kavuştu. Protez bacak takıldıktan sonra artık gezip koştuğunu söyleyen Reyan, "Recep Tayyip Erdoğan dedemden de bana Türk vatandaşlığı vermesini istiyorum" dedi.

Suriye'nin başkenti Şam'da yaşayan Reyan Muhyiddin 2014 yılında evlerinin önünde oynarken bindiği bomba yüklü aracın patlaması sonucu bir bacağını kaybetti. Olay tarihinde 6 yaşında olan Reyan diğer bacağında ise kemik kaybı yaşadı.

Türkiye'ye getirilerek protez bacak takılan Reyan, artık yürüyüp koşabiliyor.

Yaşadığı o anları İhlas Haber Ajansı muhabirine anlatan Reyan Muhyiddin, "Şam'daki evimizin önünde arkadaşlarımla oynarken saklanmak için bir aracın içine girdim, aracın altına bomba koymuşlardı, araçtan ineceğim sırada bomba patladı, bir bacağımi kaybettim ve diğer bacağında kemik kaybı oldu, tedavi amaçlı Türkiye'ye geldim burda Tıp Eğitim Derneğinde kaldım. O sırada buraya ziyarete gelen Orhan Osmanoğlu ve Naciye Osmanoğlu benim bu durumumdan etkilenerek, tedavi olmamı ve protez bacak takılması için yardımcı oldular Allah onlardan ve tıp eğitim derneğinden razı olsun hayallerime kavuştum. Artık koşuyorum okula gidebiliyorum arkadaşlarımla gezmeye gidiyorum" diye konuştu.

Reyan ayrıca, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dedemden de bana Türk vatandaşlığı vermesini istiyorum Türk olmak istiyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Türkiye Suriye Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title