Haberler

Keçiören'deki yaz spor okullarından 3 bin öğrenci faydalandı

Güncelleme:

Keçiören Belediyesinin Yaz Spor Okulları Kapanış ve Sertifika Töreni'nde konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Yaklaşık 3 bin öğrencimiz bugün sertifikalarını alacaklar" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçedeki Fatih Stadı'nda gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları Kapanış ve Sertifika Töreni'ne katıldı. Törende öğrencilere ve velilere hitaben konuşan Altınok, "Yaklaşık 3 bin öğrencimiz bugün sertifikalarını alacaklar. Keçiören bir spor şehridir. Geçtiğimiz yıl 50 milyon liralık spor yatırımımız vardı. Şimdi Keçiören'imize 5 adet daha kapalı spor tesisi kazandıracağız. Okullarımızın bahçesindeki kapalı spor salonlarımızı da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile iş birliği yaparak yeniledik. Spor yapmak isteyene bahane yok. Gençlik Spor İl Müdürümüze ve Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Umudunuz ve ülkünüz yüksek olsun"

Altınok konuşmasında çocuklara ve gençlere verilecek olan nitelikli eğitimle Türkiye'nin daha parlak bir geleceğe sahip olacağını kaydederek genç sporculara yönelik şu tavsiyelerde bulundu:

"Her çocuğumuz bir Türk bayrağıdır. Kitap okumalı, milli, manevi ve tarihi değerlerimizi iyi öğrenmeliyiz. Bize bu cennet vatanı bırakan atalarımızın hikayesini iyi bilmemiz lazım. Göktürkler'den, Oğuzlar'dan, Osmanlı'dan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar olan tarihimize hakim olmalıyız. Bu ülkeyi sizeler yöneteceksiniz. Umudunuz ve ülkünüz yüksek olsun. İnanırsanız başarırsınız. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Dünyada üretilen ürünlerin yüzde sekseni ülkemizde var. Atatürk, cumhuriyeti kurduktan sonra, 'Bundan sonra çok çalışmaya ihtiyacımız var' diyor. Sizler de çok çalışacaksınız. Kedinize, ailenize ve milletinize karşı sorumluluklarınız var. İnanırsanız, kendinize güvenirseniz ve çalışırsanız başarılı olursunuz. Her biriniz birer Türk bayrağısınız. Milletimizin umudu ve geleceği sizlersiniz."

"En iyi profesör spordur"

Altınok, sağlıklı bir toplumun temelinde sporun olduğunu hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlıklı bir nesil için spor önemli. Spor yapan gençlerden kötü alışkanlık sahibi olan neredeyse yok. Spor yapanlardan hastaneye gidenlerin sayısı da çok düşük. Günde 5 kilometre yürürseniz hastaneye az gidersiniz. En iyi profesör spordur. Aktarlardan alacağınız ürünlerden daha değerli olan da spordur. Hareketsiz kalmak sağlıksızlığın başlangıcıdır. Alkol ve uyuşturucu belasından sporla uzak durabilirsiniz. Keçiören'de spor tesislerimizin sayısını çoğaltıyoruz. Şehrimizin birçok yerine halı saha, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahası, yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve bisiklet yolları yapıyoruz. Halı sahalarımızı ücretsiz olarak gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Etlik'te bulunan yüzme havuzumuzun Türkiye'de eşi benzeri yok. Dünya Olimpiyat Şampiyonlarının yapılacağı standarda sahip. Tesislerimizi para kazanmak için ya da turşusunu kurmak için yapmadık. Vatandaşlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz istifade etsinler diye yaptık. Güreş Federasyonumuza bir yer verdik. Federasyonun eğitim merkezi Keçiören'de olacak. Çocukken biz Keçiören'de gezecek yer olmadığından Kuğulu Park'a veya Gençlik Parkı'na gezmeye giderdik. Ama gün geldi, Keçiören'e hizmetkar olduk, ortaya koyduğumuz sosyal alanlarla artık çocuklarımız ve gençlerimiz ilçe dışına çıkmadan da daha keyifli vakit geçirebiliyorlar."

Başkan Altınok konuşmasının ardından yaklaşık 3 bin gencin faydalandığı Yaz Spor Okulları mezunlarına sertifikalarını takdim etti. Törende farklı branşlardan sporcular çeşitli gösterilerde bulundu. Keçiören Belediyesi Yaz Spor Okulunda; atletizm, atletizm özel sporcular, basketbol, basketbol özel sporcular, badminton, güreş, judo, geleneksel okçuluk, masa tenisi, satranç, taekwondo, tenis, voleybol, dart, akıl ve zeka oyunları, kaykay branşlarında eğitimler verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Turgut Altınok Keçiören Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title