Haberler

Atalantekke'de 30 Bin Çilek Fidesi Dağıtıldı

Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu'nun, Atalantekke Mahallesi'ndeki kadınların çilek üretimini destekleme kararını almasının ardından, 14 kadın üreticiye 30 bin adet Albion cinsi çilek fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen fide dağıtımına, mahalle sakinlerinin yanı sıra Kırsal Kalkınma Yürütme Kurulu Başkanı Cengiz Toraman, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş ve Başkan Ahmet Ataç katıldı. Kırsal kalkınmada kadınların önemine dikkat çeken Başkan Ataç, "Belediyemiz öncülüğünde kurulan ve bünyesinde alanında uzman kişilerin gönüllü olarak destek verdiği Kırsal Kalkınma Kurulumuzun yaptığı önemli değerlendirmeler var. Bunlardan bir tanesi de Atalantekke'deki çilek üretiminin desteklenmesidir. Özellikle kadın üreticilerin desteklenmesi çok önemli. Burada iyi yetişen neyse, onun seçilmesi gerekir. Arkadaşlarımız bu nedenle Albion cinsi çilekte karar almışlar. Diliyoruz 45 gün sonra burada bir çilek festivali yaparız. Ardından Eskişehir'de Hanımeli Sokak'ta çilek, çilek reçeli gibi ürünlerinizi satışa sunabilirsiniz. Hem üreten, hem tüketen kazansın. Yeter ki kırsal kalkınma konusunda birlikte çalışalım. Diyaloğumuz iyi olsun. Fidelerinin ekiminden bakımına, hasat zamanında pazarlama aşamasına kadar tüm süreçte yanınızda olacağız. Hayırlı olsun" açıklamalarında bulundu.

Başkan Ataç'ın konuşmasının ardından fideler üretici kadınlara teslim edildi. Atalantekke Muhtarı Ahmet Yıldız, Başkan Ataç'a teşekkür ederek, "Bereketli olmasını dilerim, hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Sonrasında ise Ataç'ın da katılımıyla bir bahçede ilk fide toprakla buluştu. Etkinlik, mahallelilerle günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Tepebaşı Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title