Haberler

Ahşap Eserler Görücüye Çıktı

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali boyunca sanatçılar tarafından yapılan eserler, Kurşunlu Külliyesi’nde yer alan Ahşap Eserler Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali boyunca sanatçılar tarafından yapılan eserler, Kurşunlu Külliyesi'nde yer alan Ahşap Eserler Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Odunpazarı Belediyesi tarafından Odunpazarı Meydanı'nda "The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi" sloganı ile düzenlenen 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nde sanatçılar çalışmalarını bitirdi. 7 gün boyunca Agnieszka Podczarska, Robert Bucek, Edi Sanna, Li Chao, Ali Trak, Aylin Taslak, Azra Alper, Burcu Erden, Cansu Güvenkaya, Dilek Güney, Gamze Küçük, İris Ergül, Murat Özver, Oğuz Güdek, Uğur Savaş tarafından yapılan birbirinden eşsiz eserler; Ahşap Eserler Müzesi'nde düzenlenen açılış töreninin ardından sergilenmeye başladı. Açılışa Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, sanatçılar ve akademisyenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Kurt, Eskişehir'de kültür ve sanatla ilgili çalışmaların belirli bir çizgiye oturtulması gerektiğini belirtti. Başkan Kurt, "Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz, Ahşap Heykel Festivalimiz sona erdi. Bu gün sanatçılarımızın ürettiklerini sergileyeceğiz. Bütün Türkiye'ye sunmaya çalışacağız. Burası hafta sonları en az bin kişinin girdiği bir müze. Dolayısıyla buradan Türkiye'ye yayılmak mümkün. Ben katılan bütün sanatçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mimar Sinan Üniversitesi'ne, Yıldız Hocama özellikle teşekkür ediyorum. Bizim modern sanatı yakalayabilmemiz için, bu yıl farklı bir bakış sundular. Umarım Eskişehirliler beğenir. Diğer eserlerle yan yana durduğunda aradaki fark da ortaya çıkacak. Ben katılan bütün sanatçılara tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Kurt konuşmasının ardından 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivaline katılan sanatçılara teşekkür plaketi verdi. Açılış töreninin ardından, Başkan Kurt ve diğer katılımcılar hep birlikte ahşap eserlerin yer aldığı müzeyi gezdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Eskişehir Kurşunlu Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title