Haberler

82 yaşındaki emekli öğretmen, üyesi olduğu koroyla etkinliklere katılıyor

Güncelleme:

Öğrencilik ve öğretmenlik hayatı boyunca sürdürdüğü sosyal faaliyetlerden emeklilikte de kopmayan 82 yaşındaki Sabahat Kolcular, üyesi olduğu koroyla etkinliklere katılıyor.

Kırklareli'nin Alpullu beldesinde 1941'de dünyaya gelen Kolcular, çocukluğunda ilgi duymaya başladığı müzik, spor ve tiyatroyla eğitim hayatı boyunca iç içe oldu.

Bolu Kız Öğretmen Okulundan mezun olan Kolcular, öğretmenliğe başladığında da görev yaptığı yerlerde öğrencilerin yanı sıra köy halkıyla tiyatro sahneledi, sportif faaliyetlerde bulundu.

Emekli olduktan sonra da sosyal hayatla bağını koruyan Kolcular, Edirne Emekli Öğretmenler Derneğinin başkanlığını yaptı, koro çalışmalarına katıldı.

Son 4 yıldır da Edirne Musiki Derneğinin çalışmalarında aksatmadan yer alan Kolcular, koroyla konserlere çıkıyor.

Kolcular, AA muhabirine, emeklilik hayatının sosyal etkinliklerle geçtiğini söyledi.

Katıldığı faaliyetler sayesinde zinde kaldığını belirten Kolcular, "Eğer bunlar olmazsa hiçbir şey beni hayata bağlamaz. Beni hayata bağlayan gençler, sosyal etkinlikler, müzik, sevgi ve saygı. Ben sevgi ve saygı verebiliyorum karşılığında da sevgi ve saygı bekliyorum." dedi.

"Yatmayacağım, müzik yapacağım, şiir okuyacağım"

Kolcular, konserlerde sahnede yer almaktan büyük keyif duyduğunu dile getirdi.

Konserlere en iyi şekilde hazırlandığını ifade eden Kolcular, şöyle konuştu:

"Sahneye çıkacağım günleri heyecanla bekliyorum. Gece uyanıyorum, şarkıları mırıldanıyorum. Sesim şu an gençler gibi değil ama 85 yaşıma geliyorum artık bu kadar oluyor demek. Ben onların yanında katılımcıyım.

Bir deyişim var, 'Evde kalsam duvarlara bak bak, yatak diyor ki gel de yat'. Ben diyorum ki 'Yatmayacağım, ben bu etkinliklere katılacağım, müzik yapacağım, şiir okuyacağım'. Elimden geldiği kadar bir şeyler vermeye ve almaya çalışıyorum. Öğrenmenin yaşı gerçekten yokmuş. Yeni yeni şeyler öğrendim."

"Tüm gençlere örnek oluyor"

Koro şefi Halil Erseven de Kolcular'ın sevdiği işi aşkla, şevkle yaptığını belirtti.

Kolcular'ın koroya katıldığından beri gençlere örnek olduğunu söyleyen Erseven, "Onun enerjisini gören arkadaşlarımız işe farklı gözle bakmaya başladı. Türk müziğinde zorladığını düşünenler onun isteğini, aşkını gördükçe işe bambaşka sarıldılar. Tüm arkadaşlarımız ona anneleri gibi sarılıyorlar. Bazen konser ve provalar için onu ben evden alıyorum, annemi alıp götürüyormuşum gibi. Hayat ona hep gülsün." dedi.

Koro üyelerinden Seda İldiz de Kolcular'ı yıllardan beri sosyal faaliyetleriyle tanıdığını söyledi.

Kolcular'ın şiirlerini de dinleme şansına sahip olduğunu belirten İldiz, "Birçok konuda da ondan feyz aldık. İki kızım da konservatuvarda okuyor. Sabahat Hanım teyzelerini hep örnek alırlar, 'Biz de yaş alınca sahnede böyle pamuk gibi durmak isteriz' derler. Gönlümüzde çok ayrı bir yeri vardır." dedi.

Kaynak: AA / Yaşam

Kırklareli Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title