Haberler

    2021 en sıcak altıncı yıl oldu

    Güncelleme:

    NASA ve NOAA, 2021'in son 140 yılın en sıcak altıncı yılı olduğunu açıkladı.

    Nasa ve NOAA, 2021'in son 140 yılın en sıcak altıncı yılı olduğunu açıkladı. 1880 sonrasının en yüksek sıcaklıkları son sekiz yılda kaydedilirken sıcaklıkların daha da artması bekleniyor.ABD Havacılık ve Uzay Dairesi ( Nasa ) ile Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), 2021 yılına dair sıcaklık ölçüm verilerini açıkladı.

    İki kurumun düzenlediği ortak basın toplantısında 2021 yılının, sıcaklık ölçümlerinin başladığı 1880 yılından bu yana kaydedilen en sıcak altıncı yıl olduğu bildirildi. NASA ve NOAA, son sekiz yılın şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklıklara sahne olduğuna da dikkat çekti.

    NASA Başkanı Bill Nelson, "Bilim, iklim değişikliğinin çağımızın en hayati tehdidi olduğu konusunda şüpheye yer bırakmamaktadır" diye konuştu.

    NASA'nın Sıcaklık Ölçümleri Daire Başkanı Gavin Schmidt de "Uzun vadeli eğilim son derece açık. ve bunun nedeni biziz. Atmosfere saldığımız karbondioksit miktarını artırmaya son vermediğimiz sürece bu durum değişmeyecek" ifadelerini kullandı.

    Hazırlanan raporda, son yıllarda kaydedilen sıcaklıkların uzun vadeli ısınma eğiliminin bir parçası olduğu ve sıcaklıkların daha da yükseleceğine dair işaretler verdiği kaydedildi. Rapora göre son on yılda kaydedilen ortalama sıcaklık, 140 yıl öncesine göre 2 santigrat derece artmış durumda.

    NOAA verilerine göre küresel ortalama sıcaklık 2021'de ortalama 14,7 derece olarak kaydedildi. 1988 yılında NASA'nın ortalama sıcaklığı yüzde 14,3 olarak ölçerek küresel ısınma hakkında uyarması manşetlere konu olmuştu. Şimdi ise 1988, en sıcak yıllar arasında 28'inci sıraya gerilemiş durumda.

    Avrupa küresel çevre izleme programı Copernicus Atmosfer İzleme Servisi de bu hafta başında yaptığı açıklamada, son yedi yılın, şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklıklara sahne olduğunu bildirmişti.

    dpa,AP/BK,TY

    (c)

    Kaynak: Deutsche Welle / Yaşam

    NASA Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title