Haberler

"Yaşam Boyu Kariyer Gelişimi" Konferansı

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Bağlı Rehberlik Araştırma Merkezi Tarafından Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu Salonunda Düzenlenen Meslek ve Kariyer Gelişimiyle İlgili Konferans Büyük İlgi Gördü.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen meslek ve kariyer gelişimiyle ilgili konferans büyük ilgi gördü.

Konferansa, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Hizmetler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak ile Psikolojik Danışman Özden Bilgin konuşmacı olarak katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Şube Müdürü Mustafa Akgün, Rehberlik Araştırma Merkezi yöneticileri ile rehber öğretmenlerin katıldığı konferansın açış konuşmasını RAM Müdürü Yıldıray Çamdeviren yaptı. Konferansın öneminden bahseden Çamdeviren tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konferansta meslek ve kariyer arasındaki ilişkileri anlatan Prof. Dr. Yeşilyaprak, her iş ve mesleğin topluma yararlı olduğu sürece çok değerli olduğuna dikkat çekerek, işini iyi yapan belediye temizlik işçisinin toplum tarafından saygı göreceğini, işini dürüst yapmayan bir doktorun ise toplumda iyi karşılanmayacağını belirtti.

Yaşam Boyu Kariyer Gelişiminde Temel Eğitim döneminin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yeşilyaprak, çocuklara "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusu yerine "Sen kimsin ve neler yapmaktan hoşlanıyorsun?", "Özel yeteneklerin neler?" gibi soruların sorulması gerektiğini söyledi.

Konferansın ikinci bölümünde ise Uzman Psikolojik Danışman Özden Bilgin, "Mesleki Rehberlikte Yaratıcı Drama" konusunda bilgiler verdi.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak'a teşekkür çiçeğini 20 yıl önce Gazi Üniversitesi'nden öğrencisi olan Camili Şehit Yaşar Atay Anaokulu Müdürü Saime Atış verdi. Yıllar sonra hocasını Adapazarı'nda görmekten mutluluk duyan Saime Atış heyecanını gizleyemezken, Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak bu durumun kendisi için hoş bir sürpriz olduğunu söyledi.

(İÇ-AK)

23.01.2008 18:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title