Haberler

"Yasalar Dolanılıyor"

Kılıçdaroğlu: Seçim Barajı Olduğu Sürece Yasalar Dolanılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajı olduğu sürece yasaların dolanıldığını, hukuk devletinin olduğu yerde böyle bir şeyin yaşanmaması gerektiğini ifade ederek "Ciddi bir siyasetçiye düşen görev, demokrasiyi sağlıklı işletmektir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajı olduğu sürece yasaların dolanıldığını, hukuk devletinin olduğu yerde böyle bir şeyin yaşanmaması gerektiğini ifade ederek "Ciddi bir siyasetçiye düşen görev, demokrasiyi sağlıklı işletmektir. Bunun için de yasaları değiştirmelidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Çankaya Belediyesi tarafından Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen "Bin Çocuk Korosu" konserini izledi. Kılıçdaroğlu, buraya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, YSK'nın bağımsız milletvekili adayları hakkında verdiği kararla ilgili yaptığı açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu konudaki düşüncelerimi daha önce de ifade ettim. Yüzde 10 seçim barajı olduğu sürece yasalar dolanılıyor. Hukuk devletinde bu olmaz" dedi.

Ciddi bir siyasetçiye düşen görevin, demokrasiyi sağlıklı işletmek olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bunun için de yasaları değiştirmelidir. Sayın Başbakan o gün konuşmadı, bugün konuşuyor, başka bir gün konuşur, bunlar hiç önemli değil. Önemli olan bu ülkede gerçekten demokrasiyi, özgürlüğü istiyor muyuz, istemiyor muyuz? Milletin iradesi parlamentoya tam yansısın mı yansımasın mı? İnsanlar partilerinden istifa ediyorlar, bağımsız giriyorlar. Sonra Sayın Cumhurbaşkanı istifa eden bir milletvekilini davet ediyor Cumhurbaşkanlığı'na. Niçin davet ediyor, o partinin Genel Başkanı olduğu için. Ama Genel Başkanlıktan istifa etmiş. Niye istifa ediyor? Çünkü yasayı dolanmak zorunda, parlamentoya giriş için başka seçenek yok. Birbirimizi kandırıyoruz. Doğruları her yerde, her ortamda söyleyeceğiz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title