Haberler

"Yasaklamazsanız Namertsiniz"

Güncelleme:

Samsun'a gelen Kılıçdaroğlu sert konuştu: Atatürk'ü anmak ne zamandan beri izne tabi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği kapsamında düzenlenen Halk Yürüyüşü'ne katılmak üzere geldiği Samsun'da, "Atatürk'ü anmak ne zamandan beri izne tabi" dedi.

Özel uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yüzlerce partili tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı. Ardından yaklaşık 300 araçlık konvoyla Tekkeköy İlçesi'ne gitti. CHP'li Tekkeköy Belediyesi tarafından yaptırılan ve müze olarak kullanılan Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin birebir aynısı olan evi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, toplanan kalabalığa ve gençlere seslendi. Evin ikinci katındaki balkondan hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ülkenize sahip çıkın. Çok zor koşullardan geçiyoruz. Beraber ülkemize sahip çıkacağız. Mücadelemizi beraber yapacağız. Sizler haksızlıklar karşısında direnebilen güçlü insanlarsınız. Haksızlıklara direneceğiz. Mustafa Kemal'in 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözüne uygun birer genç olalım" dedi.

KUL HAKKI YEMEMEYİ TEMEL İLKE EDİNDİK

Tekkeköy Belediyesi tarafından yaptırılan bin 200 kişilik spor salonunun açılışını yaptı. Açılışta kurban kesilip dua edildi. Kesilen kurbanın kanı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun alnına sürüldü. Açılışın ardından salonda bulunan yaklaşık iki bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, CHP'liler olarak kul hakkı yememeyi temel ilke edindiklerini belirterek, "Biz bu milletten toplanan her kuruşu, vergiyi millete vermeyi bir görev adlediyoruz. Biz yolsuzlukla mücadele etmeyi, insana hizmet etmeyi kutsal bir görev sayıyoruz. Herkesin çalışmasını üretmesini, gençlerimizin iş güç sahibi olması bizim temel hedefimiz. Biz CHP'liler olarak Anadolu'da her insanın mutlu yaşamasını istiyoruz" dedi.

Bugünün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Gençler bizim umudumuz. Gençlerimiz çalıştığı sürece, siyasete ilgi gösterdiği sürece, sorunlarla ilgilendiği sürece korkmaya hakkımız yok. Çünkü bu ülkenin güvencesi gençlerdir. Gençler siyasetle ilgilenmesin diyorlar. İlgilenecekler. Olaylara karışmasın. Doğru, vurmasın kırmasın olaylara karışmasınlar. Düşüncelerini özgürce söylesinler. Onların yeri hapishaneler değil, meydanlar olmalı" diye konuştu.

"KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insanın rengi, inancı, etnik kimliği ne olursa olsun o insanı seveceklerini ve 75 milyonu kucaklayacaklarını da dile getirerek, "Türkiye barış ülkesi olmalı. Bizim inancımızda siyasi felsefemizde insana kin duymak yok. İnsanı sevmek vardır" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayacağız. Birlikte huzur, barış içinde yaşamak istiyoruz. Yaşamanın yolu birbirimizi saymadan, saygı duymaktan geçer. Bu ülke kolay kurulmadı" diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Dedelerimizin, şehitlerimizin kanıyla bedel ödeyerek kuruldu. O bedelden ders almalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykellerine bir çiçek, bir karanfil bırakacağız. 'Önceden izin alacaksınız' dediler. Ne izni. Atatürk'ü anmak ne zamandan beri izne tabi. Buna izin vermeyeceğiz. Herkesi seveceğiz. Herkesle kucaklaşacağız. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. İnsanla beraber yola çıkacağız. Ayrılık, gayrılık değil; Ülkenin çıkarları için mücadele edeceğiz. bunu yaparsak birbirimizi kucaklamış olacağız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karayoluyla Atakum ilçesine gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu 19 Mayıs Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title