Haberler

Yasadışı DHKP-c Örgütünün Ortadoğu Lideri Olduğu Öne Sürülen R.u, İstanbul'da Tutuklandı

Yasadışı DHKP-c Örgütünün Ortadoğu Lideri Olduğu Öne Sürülen R.u, İstanbul'da Kanlı Eylem Planı Hazırlığı İçindeyken Yakalandı. 15 Yıldır Aranan ve Örgütün En Üst Düzey Yetkililerinden Olduğu Belirtilen R.u (35) ile Birlikte O.t (26) ve Kadın Militanlar N.k, A.t (24) Gözaltına Alındı.

Yasadışı DHKP-C örgütünün Ortadoğu lideri olduğu öne sürülen R.U, İstanbul'da kanlı eylem planı hazırlığı içindeyken yakalandı. 15 yıldır aranan ve örgütün en üst düzey yetkililerinden olduğu belirtilen R.U (35) ile birlikte O.T (26) ve kadın militanlar N.K, A.T (24) gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün koordineli çalışmaları neticesinde yakalanan örgüt liderinin Ortadoğu sorumlusu olduğu ve örgütün içerisinde lider konumunda olduğu belirtildi. Emniyette susma hakkını kullandıkları belirtilen R.U, O.T, N.K, A.T'nin kanlı eylem planlarını harekete geçirmek üzere İstanbul'a geldikleri öne sürüldü.

Öte yandan 2006 yılında ise İstanbul polisi DHKP-C örgütünün askeri, siyasi ve lojistik odaklarına yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlenmişti. Örgütün hala ayakta olduğunu göstermek için, örgüt liderlerinin İstanbul'da tekrar birleşerek yeni kanlı eylemlere başlamak üzere karar aldıkları öne sürüldü.

Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan R.U ve beraberindekiler İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. R.U çıkarılışında yasadışı sloganlar attığı görüldü. Sağlık muayeneleri yapılan şahısların sorguları sürüyor.

(AS-RA-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title