Haberler

Yaş Üyelerinden Anıtkabir'e Ziyaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına katılan Bakan ve Komutanlarla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına katılan Bakan ve Komutanlarla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Genelkurmay Karargahı Çakmak Salonu'nda yapılacak olan Ağustos ayı olağan YAŞ toplantısı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'den oluşan heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'deki tören saat 09.30'da YAŞ üyelerinin Aslanlı Yolun başında yerini almasıyla başladı. Başbakan Erdoğan başkanlığındaki YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu bölüme geçti. Cumhurbaşkanı Gül'ün, ulu önderin mozolesine, üzerinde "YAŞ üyeleri" yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Başbakan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Yüksek Askeri Şura çalışmaları vesilesiyle bulunduğumuz manevi huzurunuzda tüm gazi ve şehitlerimizi bir kez daha şükranla yad ediyoruz. Türkiye şehit ve gazilerimizin bizlere gösterdiği hedef doğrultusunda, onlardan devraldığımız miras ve ilham ile büyümeye, azim ve kararlılıkla devam ediyoruz.

Türkiye küresel ve bölgesel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, merkezinde bulunduğu coğrafyada barış, istikrar ve huzurun kalıcı olarak sağlanması için de katkı vermeye devam ediyor. Tarihimizin bize yüklediği insani ve vicdani sorumluluğun bir gereği olarak, bölgemizde çatışmaların ve savaşların son bulması, dost ve kardeş halkların barış içinde yaşaması için gayret sarf ediyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de, kadim tarihinden ve şanlı zaferlerinden aldığı ilhamla; güçlü, modern ve caydırıcı yapısıyla, ülkemizin güvenliğinin, bölgemizin barış ve istikrarının teminatı olmaya devam ediyor. Bu şuurla yürüttüğümüz Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan Yüksek Askeri Şura, Ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirlerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşecek.

Suriye'deki gelişmeler ile terör konularının da ele alınacağı toplantı, 4 Ağustos Cumartesi günü sona erecek. Şura'da alınan kararlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title