Haberler

Yüksek Askeri Şura Toplanıyor

Güncelleme:

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, bugün Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda yapılacak. Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele katılacak.

Şura üyelerinin Anıtkabir'i ziyaretinin ardından toplantı başlayacak.

TERFİLER GÖRÜŞÜLECEK

YAŞ toplantısında terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri, disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'ya ilişkin diğer konular görüşülecek.

Şura toplantısı, 6 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. Alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak ve ardından da açıklanacak.

YAŞ'TA BU YIL SÜRPRİZ YAŞANMAZSA DEĞİŞİKLİK YOK

Yüksek Askeri Şura'nın bu yılki toplantısında bir sürpriz yaşanmazsa, komuta kademesinde değişiklik beklenmiyor. Ancak Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük'ün görev süresinin 1 yıl uzatılacağı belirtiliyor.

Öte yandan devlet içinde örgütlenen "paralel yapılanma" ile topyekûn mücadele kararı alan hükümetin, YAŞ'ta nasıl bir tutum takınacağı ise merakla bekleniyor. Bugüne kadar YAŞ'taki ihraç kararlarına "şerh" koyan hükümet, şimdi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den söz konusu yapının ordu içindeki uzantılarını temizlemesini istiyor.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köşk seçimlerini kazanması durumunda Yüksek Askeri Şura'ya son kez başkanlık etmiş olacak. İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde, Erdoğan Köşk'e çıkması durumunda "Başkomutan" unvanını da alacak.

YAŞ SÜRESİNCE MİTİNG YAPMAYACAK

YAŞ toplantıları süresince miting yapmayacak olan Erdoğan'ın bu dönemi televizyon programları ile geçirmesi planlanıyor. Yüksek Askeri Şura toplantılarının ardından Başbakan Erdoğan seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title