Haberler

YAŞ'tan 'Asimetrik Savaş' Çıktı

Yaş Toplantısında, Asker TSK'ya Karşı 'Savaş' Yürütüldüğünü İddia Etti ve Bu Durumu Başbakana Şikayet Etti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Yüksek Askeri ŞÃ»ra (YAŞ) Olağan Toplantısı'na ilişkin yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, irticai tutum ve davranışları tespit edilen 2 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan YAŞ kararlarıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"1. Yüksek Askeri ŞÃ»ra Olağan Toplantısı, 04 Aralık 2009 tarihinde Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapılmıştır.

2. Toplantıda;

a. Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerine Karşı Yürütülen Asimetrik Psikolojik Harekat konusunda bilgi verilmiş,

b. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Harbe Hazırlık Durumu incelenerek, bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılamak için alınan tedbirler görüşülmüştür.

c. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, irticai tutum ve davranışları tespit edilen 2 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir." (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title