Haberler

Yarıyıl Tatili Yarın Başlıyor

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yarın Başlayacak Yarıyıl Tatilinin "Dinlenme" Olarak Değerlendirilmesi Gerektiğini Bildirdi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yarın başlayacak yarıyıl tatilinin "dinlenme" olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Gülsar, yaptığı açıklamada, velilerin, çocuklarının aldığı karnelerde hiç ummadıkları, beklemedikleri sürprizlerle karşılaşabileceklerini belirterek, "Bu, velilerimizi çok fazla korkutmasın. Çocuklarımız ikinci dönem zayıf olduğu dersleri mutlaka kurtaracaktır. Öğrencinin karnesinde zayıf olması, dünyanın sonu değildir. Anne babalar karnelerdeki zayıflar konusunda çok dikkatli davranmalı aksi takdirde yapacakları en küçük bir davranış çocukta ömür boyu sürecek davranış bozukluklarına yol açacaktır"

dedi.

Velilerin karnelerdeki zayıfları çok sakin bir tavırla karşılamaları ve çocuğuna karnesi nasıl olursa olsun kendileri için çok değerli olduğu hissini mutlaka vermeleri gerektiğini ifade eden Gülsar, "Zayıf olan dersler konusunda çocuğu bir birey olarak karşımıza alıp; bir plan çerçevesinde ve birlikte bu sorunun altından kalkabileceğinizi hissettirin. Çocuğunuzu başka bir çocukla, özellikle derslerinde başarılı bir öğrenciyle asla kıyaslamayın. Onu kendi özellikleriyle çok sevdiğinizi ve her ne pahasına

olursa olsun sizin gözünüzde değerli olduklarını hissettirip; onun fikirlerine de önem verdiğinizi gösterin. Eğer kıyaslama yaparsanız, bu aksi etkiye yol açacak ve çocuklar ders çalışmayı tamamen bırakacaklardır" diye konuştu.

Karne tatilinin, sürekli boş oturmak ya da sürekli gezmek, arkadaşlarla eğlenmek demek olmadığını söyleyen Gülsar, şunları kaydetti:

"Yarıyıl tatili, bazı anne babaların düşündüğü gibi sürekli oturup, evden dışarı çıkmadan çocuğun ders çalışması da değildir. Yapılacaklar konusunda mutlaka orta yol bulunmalıdır. Karne tatilini aktif dinlenme olarak geçirmek gerekir. Aktif dinlenmenin en önemli yollarından biri çocuğumuzun seviyesine uygun kitaplar okumasıdır. Kitap okumak, çocuğumuzun ufkunu açacak, anlama kapasitesini yükseltecek ve bu diğer derslerde başarıyı yakalamasında da etkili olacaktır. Bir futbolcu her gün idman yapmak

zorundadır. Sakatlığı döneminde hiç idman yapmadan maça çıkan bir futbolcu başarılı olamaz. Aynen onun gibi sürekli, günlük olarak derslerine çalışan bir öğrenci, yarıyıl tatilinde ders çalışmaya devam etmeli ama dinlenmeyi ve eğlenmeyi de ihmal etmemeli. Ayrıca, yarıyıl tatilini çocuğunuzla birlikte geçirmek çok önemli. Her zaman olmasa da bazı günler onunla gezmeye gitmek, bazı etkinlikleri birlikte yapmak ona verdiğiniz değeri göstermesi açısından çok önemlidir. Bu, çocuğunuzda özgüven duygusunun

gelişmesini sağlayacak, çocuğunuzun size karşı olan sevgi ve saygısı daha da artacaktır."

(AB-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title