Haberler

Yarışma Bahane, Yemekler Şahane

Amasya'da Düzenlenen Yöresel Yemek Yarışmasında Ödüllerin Dağıtılmasından Yemekler, Yarışmacılar ve İzleyiciler Tarafından Kapışıldı.

Amasya'da düzenlenen yöresel yemek yarışmasında ödüllerin dağıtılmasından yemekler, yarışmacılar ve izleyiciler tarafından kapışıldı.

Amasya'da 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri içerisinde düzenlenen yöresel yemek yarışmasına yaklaşık 40 ev hanımı katıldı. Çorbalar, etli yemekler, hamur işleri ve tatlılar kategorilerinde yarışmaya katılmak üzere evlerinde yemekler hazırlayan ev hanımları, özenle yaptıkları yemekleri yarışmanın yapılacağı salona getirdiler.

Büyük çoğunluğu restoran işletmecisi olan jüri üyeleri tarafından yemeklerin tadına bakılmasından sonra tatlılarda Vildan Ziyagil 1., Nadide Evirgan 2., Nevriye Ziyagil 3. ve Fatma Yıldırım 4. seçilirken, çorbalarda ise Şakire Yılmaz 1., Fatih Çon 2., Emine Berber 3., Leman Karabıyık 4., etli yemeklerde de Emine Berber 1., Nevriye Ziyagil 2., Hadiye Yancı 3. ve Fatma Ergöz 4. oldu. Hamur işlerinde 1.'liği Leman Ergöz, 2.'liği Nevriye Ziyagil, 3.'lüğü Yüksel Çekerek ve 4.'lüğü Sümeyra Laftçı elde etti. Yarışmada 1.'lere 4 çeyrek altın, 2.'lere 3 çeyrek altın, 3.'lere 2 çeyrek altın, 4.'lere ise 1 çeyrek altın verilirken, yarışmaya katılan herkese 1 adet çeyrek altın hediye edildi. Yarışmada tatlılar kategorisinde 3., etli yemeklerde ve hamur işlerinde 2. olan ev hanımı Nevriye Ziyagil, yarışmada en çok altını alan kişi olurken, çok mutlu olduğunu ifade etti. Ödül töreninin ardından yarışmacılar ve yarışmayı izlemeye gelen kadınlar biranda yemekleri kapışmaya başlayınca ortalık birbirine girdi. Onlarca kişi yarışmaya katılan yemeklerin tadına bakabilmek için birbirleriyle yarıştı.

(DY-SA)

16.06.2007 18:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title