Haberler

Yarım Asırdır 2 Metrekarelik Alanda Kalaycılık Yapıyor

Kırıkhan ilçesinde yaşayan Süleyman Aytab (75), yaklaşık 2 metrekare alandaki iş yerinde yarım asırdır kalaycılık yapıyor.

Kırıkhan ilçesinde yaşayan Süleyman Aytab (75), yaklaşık 2 metrekare alandaki iş yerinde yarım asırdır kalaycılık yapıyor.

Barbaros Mahallesi Dumlupınar Caddesi'nde kalaycılık yapan Aytab, küçük dükkanında 50 yıldır tencere ve tabakları kalaylıyor.

Bu işte çırak olarak başladığı 1955 yılından bu yana sadece 2 metrekarelik alanda kalaycılık yapan Aytab, bitme noktasına gelen mesleğini sürdürmek için mücadele veriyor.

AA muhabirine, kendi çocuklarının dahi kalaycılık mesleğini yapmak istemediğini belirten Aytab, son nefesine kadar mesleğini yaşatmak istediğini söyledi.

Kalaycılık mesleğinin ince bir iş olduğunu ifade eden Aytab, "Tabak ve tencereleri doğrultma işleminin ardından ilaçla temizleyip kumla yıkadıktan sonra kalaylama işlemine geçiyoruz. Kalaycılık özen isteyen meşakkatli bir iştir." dedi.

Bakır tabakların günümüzde nadir olarak kullanıldığı için fazla kalay işi olmadığını kaydeden Aytab "Tabak ve tencereleri eski haline döndürmek için kalay, pamuk, kösnük, tuz ruhu, kullanıyoruz, mesleğimiz eleman yetiştiremediğimiz için ölmek üzere, kendi çocuklarım başka mesleklere yöneldiği için tek başıma çalışarak kimseye muhtaç olmuyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Dumlupınar Kırıkhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title