Haberler

Yargıya Yargı da Müdahale Etmesin

Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu üyesi 5 bakanın katıldığı Kuzey Irak’taki gelişmelerle terör konularının ele alındığı sürpriz bir zirve düzenledi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, toplantıdan sonra bilgi verirken, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in, askere sivil yargı yolunu açan yasa ile ilgili, "Biçimsel olarak Anayasa’ya aykırıdır" sözlerine, sert karşılık verdi, "Yargılama sürecine yargının kendisi müdahale etmemeli. Her uzatılan mikrofona konuşulmaz" dedi.

MGK’da konuşulan

Başbakanlık Resmi Konutu’nda 3 saat kadar süren zirveye, Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek ve Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin katıldı. Başbakanlık kaynaklarının, hákim ve savcı atamaları ile askere sivil yargı yolunu açan düzenleme konularının ele alınmadığını belirttiği zirve sonrasında Çiçek, şu açıklamayı yaptı: "Toplantının gündemi tümüyle güvenlik ve özellikle de terör konusudur. Her ne kadar Türkiye başka konuları tartışıyor, münakaşa ediyor olsa bile güvenlik ve terör konusu hükümetimizin her zaman önem verdiği, öncelik verdiği konuların başında gelmektedir. Son MGK toplantısında yapılan değerlendirmelerin ışığında bugün bir değerlendirme toplantısını yaptık."

Anayasa’ya aykırı

Çiçek, Yargıtay Başkanı’nın sözleri sorulduğunda ise şu yanıtı verdi:

"Bir yasa Anayasa’ya aykırıysa bunu belirleyecek ve karar verecek olan Anayasa Mahkemesi’dir. Dava da Anayasa Mahkemesi’nin önündedir. Şimdi bir yargı mensubu olarak, eğer bu konuda daha başta sanki Anayasa Mahkemesi üyesiymiş, başkanıymış gibi böyle bir açıklamada bulunmak hukuken de doğru değil, Anayasa’ya da aykırı. Görülmekte olan davalar sebebiyle yargı mensupları bu tür açıklamalarda bulunuyor olmamalıdır. Yargıyı tartışmanın odağına getirir. Ondan sonra hiç kimsenin, ’Efendim yargı yıpratılıyor, yargı tartışma konusu yapılıyor’ diye şikáyet etmeye de hakkı yoktur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title