Haberler

Yargıtay Üyesi Arıcan'dan Fethiyeli Yörüklere Ziyaret

Yargıtay üyeliğine seçilen Fethiyeli hukukçu Yusuf Ziya Arıcan, Fethiye Yörük ve Türkmenler Kültür Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Fethiye Yörük ve Türkmenler Kültür Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, "Fethiyeli hemşiremiz Yusuf Ziya Arıcan, Yagıtay Üyeliğine seçildi. Bununla gurur duyuyoruz. Bir devletin büyüklüğü adaleti ile önemlidir. Adaletimizi temsil eden bir arkadaşımızın ilçemizden çıkması bizlere mutluluk verdi. Yusuf Ziya Arıcan'a yeni görevinde başarılar dilerim" dedi.

Kıvrak konuşmasının ardından Arıcan'a, Yörüklerin simgesi yağlık hediye etti.

Yargıtay Üyesi Yusuf Ziya Arıcan açıklamasında, "Geldiğimiz nokta 25 yıllık bir emeğin ürünüdür. Bu süreç oldukça zorlu geçti. Yargıtay Üyeliği, Anayasa Mahkemesi, Danıştay üyeliklerine; Yargının parlamentosu diyebiliriz. Yargı erkini temsil eden hakim ve savcıların gelmeyi hayal ettikleri, bekledikleri, arzu ettikleri bir nokta. Allah bunu bana kısmet etti. Bu seçimlerin ardından memleketimizi ziyaret etmek istedim. Önce hayatta olan annemizin elini öptük; daha sonra kendilerine borçlu olduğumuz babamızın, dedemizin ve yakınlarımızın mezarlarını ziyaret ettik. Fethiye'yi en iyi şekilde temsil etmek, halkımızın hukuki sorunlarını bize getirdikleri takdirde hak ve hukuk çerçevesinde yardımcı olmak üzere Ankara'da bulunuyoruz. Basının yakın ilgisine teşekkür ediyorum. Emeğimin kamuoyuna aktarılmasından dolayı şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"KONUNUN DOĞRUDAN MUHATABI DEĞİLİZ"

İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında 'Terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs' iddiasıyla tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili soruya Arıcan, "Bunu birinci derecede yargılamayı yürüten hakim ve savcılara sormak lazım. Bu sorunun doğrudan muhatabı değiliz. Sonuçta bu dosyalar bizim önümüze gelecek. Şu anlamda bir görüş beyan etmemiz doğru olmaz" şeklinde yanıtladı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yargıtay Fethiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title