Haberler

Yargıtay'dan Bozma Kararı

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Diyarbakır'da Geçen Yıl Çıkan Olaylara Karıştığı İddiasıyla 2911 Sayılı 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet Suçundan Yargılanıp Ceza Alan Sanık Mehmet İçli ile İlgili Kararı Bozdu.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Diyarbakır'da geçen yıl çıkan olaylara karıştığı iddiasıyla 2911 sayılı ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu''na muhalefet suçundan yargılanıp ceza alan sanık Mehmet İçli ile ilgili kararı bozdu.

Yargıtay, sanığın, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' ve ''terör örgütü üyesi olmak'' suçlarından yeniden yargılanmasını istedi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin, sanık Mehmet İçli hakkında, ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu''na muhalefet suçundan vermiş olduğu kararla ilgili kararını açıkladı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kararında, sanığın 5237 sayılı yeni Türk Ceza Kanunu'nun ''suç oluşturan kaç eylem varsa o kadar suç ve kaç suç varsa o kadar ceza vardır'' ilkesi yönünden yeniden yargılanmasını istedi.

Kararda, şöyle denildi:

''Sanığın, silahlı terör örgütü PKK'nın amacı doğrultusunda ve yaptığı eylem çağrısı üzerine organize edilen 29 Mart 2006 tarihinde gerçekleştirilen korsan gösteriye katılmak, göstericilerin önünde yer alıp, bizzat polise taş atmak, terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atmak suretiyle örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği tüm dosya kapsamından anlaşılmakla hem silahlı örgüt üyesi olmak suçundan, hem de suç oluşturan fiilleri nedeniyle ayrı ayrı cezalandırılması gerektiği gözetilmeden yazılı şekilde hüküm tesisinin bozulmasına oy birliğiyle karar verildi.''

Yargıtay'ın vermiş olduğu bozma kararı doğrultusunda, TCK'nın ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma'' suçunu kapsayan 314/3. maddesi ile TCK'nın 220/6. ''örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi ayrıca örgüte üye olmak suçundan dolayı cezalandırılır'' suçlarından yeniden yargılanacak olan sanık hakkında, 21 yıl hapis istenecek.

Diyarbakır'da, 28-31 Mart 2006'da, 4 terör örgütü üyesinin cenaze törenin ardından çıkan olaylarda 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title