Haberler

Yargıtay'da "Yarsav" Polemiği

Yargıtay 16'ncı Onur Günü Konuşmasında Yargıtay Yönetimini Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin Kapatılması Sürecine Destek Vermekle Suçlayan Eski Başsavcı Nuri Ok'a, Yargıtay Birinci Başkanı Osman Arslan'dan Yanıt Geldi.

Yargıtay Başkanlığı ile Başsavcılığı arasında yaşanan gerginlik en son Onur Günü nedeniyle yapılan törende dile getirilen Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) kapatılması ile ilgili konuşmayla alevlendi. Eski Başsavcı Nuri Ok, Onur Günü'nda yaptığı konuşmada Yargıtay yönetimini YARSAV'ın kapatılmasına destek vermekle suçlayarak, bu durumun "bağışlanacak ve unutulacak bir davranış" olmadığını dile getirdi. Yargıtay Başkanı Osman Arslan ise bu sözlere karşılık "Emekliye ayrılan bir kişinin bu biçimde konuşma yapması uygulama ve teamüllere aykırı olduğu gibi, meslek onur, vakar ve saygınlığına da uygun düşmemektedir" dedi.

Yargıtay Başkanı Osman Arslan yaptığı yazılı açıklamada, Nuri Ok'un 18 Mayıs'ta 16'ncı Onur Günü'nde yaptığı konuşmada dile getirdiği eleştirilerin esaslarını daha önce kendilerine veya ilgili kurullara iletmediği eleştirisinde bulunarak, "Yargıtay yönetimiyle ilgili gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulunmakla" suçladı. Arslan, "Emekliye ayrılan bir kişinin bu biçimde konuşma yapması uygulama ve teamüllere aykırı olduğu gibi, meslek onur, vakar ve saygınlığına da uygun düşmemektedir" dedi.

AÇIKLAMALAR MESLEK ETİĞİNE AYKIRI

     Osman Arslan, kurum içinde çözümlenebilecek konuların giderayak kamuoyuna açıklanmasının "doğru, şık ve meslek etiğine uygun olmadığını" vurgulayarak, "bu talihsiz konuşmanın Yargıtay tarihinde bir ilk olarak yerini aldığını" dile getirdi. Aslan yaptığı açıklamanın, savunma hakkını kullanmak çerçevesinde olduğunu da belirtti.

NURİ OK NE DEMİŞTİ?

Nuri Ok, Yargıtay Başkanı'nın sert eleştirilerine konu olan konuşmasında şunları söylemişti:

"YARSAV'ın yargı bağımsızlığına yönelik hukuki mücadele ve faaliyetlerinden dolayı kapatılması Anayasaya aykırı ve antidemokratik girişimine yine Yargıtay yönetiminin ortak olup destek vermesi, hatta kapatmaya ilişkin olan 4.maddeyi yeniden şekillendirmesi, bağışlanacak ve unutulacak bir davranış değildir." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title