Haberler

Yargıtay, Çocuğa Cinsel Saldırıya Verilen 'Cinsel Taciz' Kararını Bozdu, 'Cinsel İstismar' Kararı Verdi

Güncelleme:

Yargıtay, minibüsüne binen 17 yaşındaki kız çocuğunu her zaman indiği yerde değil başka bir yere götürüp zorla öpmeye çalışan, ellerini tutup koltuğa yatırmak isteyen şoförle ilgili 'cinsel taciz' kararını bozdu. Yargıtay, 'cinsel istismar kararı' verdi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca cinayete kurban giden 20 yaşındaki Özgecan Aslan, bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülmüştü. Yürekleri dağlayan cinayet günlerce konuşuldu. Yargıtay, Özgecan'ın başına gelenleri unutmadı. Minibüsüne binen 17 yaşındaki genç kızı, her zaman indiği yerde değil başka bir yere götürüp zorla öpmeye çalışan, ellerini tutup koltuğa yatırmak isteyen şoförle ilgili kararı bozdu.

YEREL MAHKEME 'CİNSEL TACİZ' KARARI VERDİ

Bakırköy 13. Asliye Ceza Mahkemesi, genç kızı ıssız bir yere götürüp elini tutan ve koltuğa yatırıp zora öpmeye kalkan İ. Bıyık'ı, Türk Ceza Kanunu'nun 105. maddesinde yer alan "cinsel taciz" suçunu işlediği iddiasıyla adli para cezasına çarptırıldı. 17 yaşında bir genç kızı kullandığı servis minibüsüyle ıssız bir yere götürüp kapıyı kapatan, kızı koltuğa yatırıp zorla öpmeye çalışan 43 yaşındaki bir zanlı, sadece 2 bin 240 lira adli para cezasına mahkum edilerek serbest bırakıldı.

YARGITAY KARARI BOZDU

Yargıtay, genç kızın 18 yaşından küçük olduğunu ve bu nedenle 'Çocuğu cinsel yönden istismar' suçundan yargılanması gereken sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gereken sanığın adli para cezasıyla cezalandırılmasına dair kararı bozdu.

OLAY İSTANBUL'DA MEYDANA GELDİ

İstanbul Bakırköy'de yaşayan 43 yaşındaki servis şoförü İ. Bıyık, iş çıkışı servise binen 17 yaşındaki K.M.'yi her zaman indiği yerde bırakmayıp, güzergah değiştirerek ıssız bir yere götürdü. K.M. buna itiraz edip minibüsten ineceği sırada İ. Bıyık buna engel oldu. Genç kıza birlikte gezme teklifinde bulundu. Servis şoförünün teklifini K.M. reddetti. Bunun üzerine İ. Bıyık arka koltuğa geçerek genç kızın ellerini tutup koltuğa yatırdı. 17 yaşındaki genç kızı zorla öpmeye çalışan İ. Bıyık, genç kızın direnmesi üzerine eyleminden vazgeçti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

T. Coşkun:

Kız mini etekli olmuşsa şoför de kusur yok,başı açık olduysa para cezası normal ama başı kapalı halde tacizciye en az 10 yıl karı şalvarlı olmuş ise sofer idamı hakeder,nasılsa mağdurun önemli değil.muhim olan devlet babaların vereceği prim

8
21
yanıtYanıtla
NASIL BİR ADALET:

Bazen şu mahkemede robot gibi oturan hakimleri anlamıyorum. Yarabbim nasıl bir adalet bu, adamlar suçluları para cezasına carptırıp, suçsuzlara da cezayı kesiyorlar. Kafalarına göre hareket ediyorlar. Ya be insanoğlu bir araştır sor emek ver, orda oturmakla doğru kararı vermiş olmuyorsun. Paraları cebe indirmeyi biliyorsan, emek vereceksin, tüm delilleri araştırıp bulacaksınız. Dosyayı okumadan karar veren hakimler var malesef. Allah sonumuzu hayır etsin. Yargıtay olmasa sonumuz harap.

24
1
yanıtYanıtla
Nazım YILMAZ:

Dosyayı okumadan karar veren hakimler mi ? BOŞ YAPMA

yanıt0
yanıt0
Türk vatandaşı:

Bu servis şoförlerin hepsi akp seçmeni zaten rant servistede var heryerde olduğu gibi

8
9
yanıtYanıtla
MURAT 23:

SEN DOSYAYI BOZSAN NE YAZAR YARGITAY ;SİZİN VEREMEDİĞİNİZ ADALETİ DİĞER MAHKUM GÜLTEKİN ALAN KARDEŞİMİZ SUPHİ PİSLİĞİNİ GEBERTEREK SAĞLADI ZATEN GEÇTİ BORUN PAZARI SÜR EŞEĞİNİ NİĞDE YE

6
1
yanıtYanıtla
selman:

teoman''ın daha 17 şarkısını çok dinleyip etkisinde kalmış olabilir. .

0
2
yanıtYanıtla
Haci baba:

T.coskun sen ne dediginin farkindamisin guzeller guzeli peygamber efendimiz bile mekkeyi fethettiğinde kimseye karisilmasin malina canina namusuna dokunulmayacak o kendi kararlari nasil giyinirse giyinsin saygi duyacan o kadar. bikini ile denize giripte oruclu insan cok gördüm o kendi karari yobazliga gerek yok

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title