Haberler

Yargıtay Başsavcılığı'ndan Şemdinli Kararına Temyiz

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, Bir Konuşmasında Hükümetin Şemdinli ile İlgili Soruşturmada "Kendini Yargı Yerine Koyduğu" Eleştirisinde Bulunduğu Dava Kararını Temyiz Etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok’un, bir konuşmasında hükümetin Şemdinli ile ilgili soruşturmada “kendini yargı yerine koyduğu” eleştirisinde bulunduğu dava kararını temyiz etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan ve İddianamesi’nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’la ilgili suçlamalara yer verilmesi tepki çeken Şemdinli davasıyla ilgili temyiz isteminde bulundu. Başsavcılık, astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'e, "Adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından 39 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmasının usul eksikliği, eksik soruşturmadan kaynaklandığını belirterek, esastan bozulmasını istedi.

OK DAVAYLA İLGİLİ HÜKÜMETİ SUÇLAMIŞTI

Nuri Ok, Türkiye Barolar Birliği ile ortaklaşa düzenledikleri “Savcılık” konulu toplantının açılış konuşmasında hükümete ağır eleştirilerde bulunarak şunları söylemişti:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title