Haberler

Yargıtay Başkanlık Seçimi

Eski Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığı seçimlerinde bir türlü sonuç alınamıyor.

25 Aralık tarihinde başlayan ve üzerinden bir ayı aşkın süre geçen Yargıtay başkanlık seçimlerinde 12 turda yapılan 60 oylamada hiçbir aday gerekli 126 oya ulaşamadı. 2004 yılında yapılan seçimlerin ilk gününde 16. Hukuk Daire Başkanı Osman Arslan 135 üyenin oyunu alarak başkanlığa seçilmişti. Arslan'ın emekliye ayrılması sonrası yürütülen seçimler ise bu kadar rahat geçmiyor. 25 Aralık'ta başlayan seçimler üzerinden bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen bir türlü sonuç alınamıyor. 2007 yılının son

günlerinde 9 adayla başlayan ve 3 adayla devam eden seçimlerde bugüne kadar düzenlenen 12 turda toplam 60 oylama yapıldı. Ancak hiçbir aday başkan seçilebilmek için gerekli olan 126 oya ulaşamadı. Her turda 5 oylamanın yapıldığı seçimlerde 1. ve 2. oylamadan sonuç alınamadığı takdirde, 3. oylamada en çok oyu alan 2 aday 4. ve 5. oylamada yarışıyor. Bu oylamalardan da sonuç alınamazsa başa dönülerek oylamalara devam ediliyor.

Başkan seçilebilmek için Yargıtay Büyük Genel Kurul üye sayısının salt çoğunluğu olan en az 126 oya ulaşılması gerekiyor. 28 Ocak Pazartesi günü 13. turu yapılacak olan seçimlerde, 6. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aydın, 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker ve 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mahir Ersin Germeç'in yarışması bekleniyor.

(MÜG-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title