Haberler

Yargıtay Başkanlar Kurulu Toplantısı - Yargıtay Başkanı Ismail Rüştü Cirit

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Başkanlar Kurulu Toplantısı"na ilişkin, "Daha iyi hizmet sunabilmek, daha adil, adaletli sistemi kurabilmek için Yargıtay'ın 'içtihat mahkemesi' niteliğinde faaliyet yürütebilmesi için iş bölümünü yaptık." dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki bir termal otelde düzenlenen toplantıya katılan Cirit, toplantı arasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İsmail Rüştü Cirit, toplantıda 2016 yılının değerlendirildiğini ve 2017'de yapılması gereken faaliyetlerin ele alındığını belirterek, "1868'den bu yana faaliyetini yürüten güzide Yargıtayımızın yıllık iş bölümü toplantısını yaptık." diye konuştu.

Bu toplantıları yılda bir kez yaptıklarını, iş bölümleriyle ilgili Başkanlar Kurulunun değerlendirmelerini karar altına aldıklarını anlatan Cirit, şöyle devam etti:

"2016'da istinafların faaliyete geçmiş olması ve yargıda yaşanan birçok gelişmeden sonra 6723 Sayılı Yasa gereği olarak da Yargıtay'ın iş hacminin azalması, daire sayılarının da azaltılması neticesinde bu yıl 5 daireyi kapatmıştık. Daha iyi hizmet sunabilmek, daha adil, adaletli sistemi kurabilmek için Yargıtay'ın 'içtihat mahkemesi' niteliğinde faaliyet yürütebilmesi için iş bölümünü yaptık."

"İkili olan denetim sitemi üçlü bir sistem haline getirilmiştir"

Yargıtay Başkanı Cirit, yargıda önemli gelişmeler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"1924 yılında faaliyeti kaldırılan istinaf mahkemeleri, Temmuz 2016 itibarıyla yeniden faaliyete geçirilmiştir. İkili olan denetim sitemi üçlü bir sistem haline getirilmiştir ve bu üçlü denetim sisteminin ülkemize daha yarar getireceğine, adil ve daha sağlıklı sonuçların kısa sürede alınmasını sağlayacağına inanıyorum. Bu bağlamda toplantımızı yaptık ve karar altına aldık."

Konuşmasının sonunda 2017 yılında Türkiye ve dünya için barış temennilerini dile getiren İsmail Rüştü Cirit, "Tüm dünyanın 2017 yılını barış, mutluluk, huzur içerisinde geçirmesini diliyorum. İnşallah ülkemizde terörün, patlamaların, çatlamaların olmadığı, barışın hakim olduğu bir yıl geçireceğimizi umuyorum. 2016'nın olumsuz gelişmelerini kısa sürede geride bırakabilmemiz için daha çok çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

Cirit, daha sonra basına kapalı devam eden toplantının ikinci bölümüne katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Rüştü Cirit Balıkesir Yargıtay Edremit Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title