Haberler

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Aydıner'den İnsan Hakları Eylem Planı'nda emeği geçenlere teşekkür

Güncelleme:

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Ömer Faruk Aydıner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı'nda emeği geçenlere teşekkür etti.

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Ömer Faruk Aydıner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı'nda emeği geçenlere teşekkür etti.

Aydıner, yazılı açıklamasında, İnsan Hakları Eylem Planı'nda, Adalet Bakanlığına sundukları önerilerinin yer aldığını belirtti.

Derneğin süreçte sunduğu önerilerin planda yer almasından duydukları memnuniyeti dile getiren Aydıner, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet başsavcılığı, adalet komisyon başkanlığı, ağır ceza, ticaret ve idare mahkemesi başkanlıkları gibi görevlere atanabilmek için asgari meslek kıdemi şartı getirilmesi, Yargıtay ve Danıştay üyeliğine seçilebilmek için en az 45 yaş ile birinci sınıf olmanın yanı sıra belli bir kıdem şartı getirilmesi, hakim ve savcı yardımcılığı müessesinin getirilmesi, hukuk mesleklerine giriş sınavı getirilmesi, Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinde görev yapan hakim ve savcılara belirli bir süre görev yapma teminatı getirilmesi, hakim ve savcıların tayinlerine esas bölge sisteminin yeniden düzenlenip, coğrafi teminat ilkesinin benimsenmesi, hakim ve savcıların terfi sisteminin yeniden düzenlenmesi, istinaf ceza dairelerine, gerekçesizlik ve savunma hakkının kısıtlanması nedeniyle bozma yetkisi tanınması, adli ve idari yargıda itiraz, istinaf ve temyiz gibi kanun yollarına başvurma sürelerinin yeknesak hale getirilerek sürelerin gerekçeli kararın tebliğinden itibaren başlaması ilkesinin benimsenmesi, yeni ihtisas mahkemeleri kurulması, sulh ceza hakimliği kararlarına dikey itiraz yolunun ve sulh ceza hakimliği için asgari kıdem şartı getirilmesi, şikayete bağlı suçlarda takip edilmeyen davaların düşürülmesine karar verilebilmesi, adli kolluk görevlilerinin başka birimlerde görevlendirilmemeleri ilkesinin benimsenmesi, hukuk fakültelerinde eğitim süresinin 5 yıla çıkarılarak fakültelerin öğrenci alabilmek için asgari akademik kadro standartlarının belirlenmesi ve başarı sıralamasında ilk 100 bine giren öğrencilerin alınması ilkelerinin benimsenmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir."

Aydıner, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olmak üzere planın hazırlanmasında emeği geçenlere şükranlarını sunduklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title