Haberler

Yargıda 'Balyoz' Hareketliliği

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, ''Balyoz güvenlik harekat planı'' iddialarına ilişkin, ''gazetede çıkan haberlerle ilgili ön inceleme yapıyoruz. Daha sonra soruşturma evresine geçebiliriz'' dedi.

Başsavcı Vekili Çolakkadı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Olcay Seçkin, Sultanahmet'teki İstanbul adliyesine geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile yaklaşık 2 saat görüştükten sonra adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çolakkadı, ''Mutat görüşmelerimiz, tabii Taraf gazetesindeki şeyi de görüştük'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Balyoz güvenlik harekat planı iddiaları ile ilgili soruşturma açıldı mı?'' sorusuna Çolakkadı, ''Araştırma safhasında. İnceliyoruz belgeleri. Taraf gazetesi muhabiri, yapılan haberle ilgili belgeleri teslim etti. Şu an belgeleri inceliyoruz'' yanıtını verdi.

Çolakkadı, başka bir gazetecinin ''2 savcı görevlendirmişsiniz, hangi savcılar?'' sorusuna da ''Şu anda inceleme safhasında. Şimdilik ismini vermeyelim de sonra açıklarız. Gazetede çıkan haberlerle ilgili ön inceleme yapıyoruz, daha sonra soruşturma evresine geçebiliriz. Şu anda belgeleri incelemeden bir şey diyemiyoruz'' karşılığını verdi.

Adliye çıkışında, konuya ilişkin soruları yanıtlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de ''Başsavcı vekillerimizle doğal, rutin görüşmelerimizden birini yaptık'' dedi.

Engin, gazetecilerin ''balyoz güvenlik harekat planı''na ilişkin sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title