Haberler

Yardımseverden yaşlılara askıda erzak

Güncelleme:

Yardımseverden yaşlılara askıda erzak Adanalı yardımsever, 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 'Erzakın muhtarda askıda' projesini başlattı Proje kapsamında 19 erzak paketi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı Adana'da bir hayırsever, 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için...

Yardımseverden yaşlılara askıda erzak

Adanalı yardımsever, 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 'Erzakın muhtarda askıda' projesini başlattı

Proje kapsamında 19 erzak paketi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı

ADANA - Adana'da bir hayırsever, 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 'Erzakın muhtarda askıda' projesini başlattı. Proje kapsamında 19 erzak paketi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Tüm dünyada yayılan korona virüs nedeniyle Türkiye'de insanlar marketlere akın edip evlerine erzak stokladı. Yaşlı ve durumu olmayan vatandaşlar ise marketlere gidip herhangi bir erzak alamadı. Bunun da farkına varan isminin açıklanmasını istemeyen bir biryardımsever, arkadaşlarıyla birlikte 'Erzakın muhtarda askıda' projesini başlatmaya karar verdi.

Proje kapsamında arkadaşlarıyla birlikte para toplayan yardımsever, marketten içinde un, bulgur, mercimek, makarna, pirinç, yağ ve süt bulunan 19 erzak paketini Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Göktürk Güngör'e teslim etti.

Mahalle muhtarı ise Çukurova Kaymakamlığı tarafından önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere erzakları tek tek ulaştırdı.

"Hayat paylaşınca güzel"

İHA muhabirine proje hakkında bilgi veren yardımsever, "Herkes bu panik esnasında alışveriş yapıp erzakları evlerine yığıyor. İhtiyacı olan insanlara bizim de ufak bir katkımız olsun diye 'askıda ekmek' olayını 'Erzakın muhtarda askıda' diye bir etiketle farkındalık oluşturmak istedik. 3 makarna alıyorsanız 1 tanesini muhtarınıza teslim edin. Onlarda ihtiyaç sahiplerine gönderip teslim edecektir. Elimizden geleni yapıp paylaşacağız. İnsanlara ufak bir katkımız olursa ne mutlu bize. 19 paket oldu ve 1 aylık sigara parası gitti. Çok büyük bir para değil. İnsanlardan bu kadar çok almasını beklemiyorum. Bana arkadaşlarımda yardımcı oldu. Hayat paylaşınca güzel" diye konuştu.

"Yardımları ulaştıracağız"

Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Göktürk Güngör ise projenin çok faydalı olduğunu belirterek, "Mahallemizdeki 65 yaş üstü, hasta ve durumu olmayan vatandaşlarımıza almış olduğumuz yardımları götürdük. Bizlere arkadaşlarımız tarafından teslim edilen yardımları ihtiyaç sahibi olan kişilere hızlı bir şekilde ulaştırmaya çalışacağız. Bütün vatandaşlarımız da böyle bir çalışma yapıp muhtarlarına teslim edince muhtarlar da gereğini yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Evine erzak gelen 69 yaşındaki ihtiyaç sahibi Remziye İgiç de projeden memnun kaldığını vurgulayarak, "Hastalara ve yaşlılara yardım ettikleri için sağolsunlar. Evden çıkamıyoruz ancak balkona çıkıp hava alıyoruz. Evin içerisinde oturuyoruz. Markete gidince de herhangi bir ürün bulamıyorduk. Marketler talan olmuş. Durumu iyi olan gençler gidip alıyor bizler ama alamıyoruz. Allah razı olsun.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title